flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/12181/21

19 вересня 2021, 13:19

Завантажити скановану копію

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про витребування доказів

 

 

           19 вересня 2021 р.                                                  Справа №200/12181/21 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грищенка Є.І., розглянувши у письмовому провадженні питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом Куркіна Максима Сергійовича до Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області  про встановлення факту одноразового грубого порушення та дострокове припинення повноважень,

 

ВСТАНОВИВ:

 

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Куркіна Максима Сергійовича  до Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області  про встановлення факту одноразового грубого порушення та дострокове припинення повноважень.

Ухвалою суду від 18 вересня 2021 року відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду на 19 вересня 2021 року об 18 год. 00 хв.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що для повного, всебічного та об’єктивного розгляду адміністративної справи, для з’ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, необхідно витребувати у Центральної виборчої комісії докази отримання від Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області реквізитів рахунку для внесення грошової застави на проміжних виборах депутатів Святогірської міської ради Краматорського району Донецької області в багатомандатному виборчому окрузі №6 31 жовтня 2021 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 9, 72, 80 КАС України, -

 

УХВАЛИВ:

Зобов’язати Центральну виборчу комісію у строк до 19 вересня 2021 року об 15 год. 00 хв. надати суду докази отримання від Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області реквізитів рахунку для внесення грошової застави на проміжних виборах депутатів Святогірської міської ради Краматорського району Донецької області в багатомандатному виборчому окрузі №6 31 жовтня 2021 року.

Витребувані документи надати до суду   на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua).

Ухвала оскарженню не підлягає.          

 

 

 

 

 

Суддя                                                                                   Є.І. Грищенко