flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/13181/21

06 жовтня 2021, 09:05

Завантажити скановану копію



Донецький окружний адміністративний суд

 

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

                                                                                                                                

6 жовтня 2021 року                                                                                       справа № 200/13181/21

м. Слов'янськ, вул. Добровольського,1

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Смагар С.В., ознайомившись з позовною заявою Кандидата у депутати в багатомандатному виборчому окрузі № 6 на проміжних виборах депутатів Святогірської міської ради Кімирина Олександра Павловича (РНОКПП 2434304994, 84130, Донецька область, Краматорський район, м. Святогірськ, вул. Івана Мазепи, 58/84)

до Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (ЄДРПОУ 43755328, Донецька область, Краматорський район, м. Святогірськ, вул. Володимира Сосюри, 8)

про визнання незаконною, протиправною та скасування постанови від 30 вересня 2021 року № 17

ВСТАНОВИВ:

     Кандидат у депутати в багатомандатному виборчому окрузі № 6 на проміжних виборах депутатів Святогірської міської ради Кімирин Олександр Павлович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання незаконним, протиправним та скасування постанови Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області від 30 вересня 2021 року № 17 «Про реєстрацію кандидатів у депутати Святогірської міської ради Краматорського району Донецької області в багатомандатному виборчому окрузі № 6 на проміжних місцевих виборах 31 жовтня 2021 року», висунутих Донецькою обласною організацією ПП «НАШ КРАЙ».

     Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

     Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

     Підстави для повернення позовної заяви особі, яка її подала, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

     Також суд звертає увагу на те, що особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені статтею 273 КАС України.

     Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені статтею 273 КАС України.

     Особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ визначені статтею 269 КАС України. Відповідно до якої заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

     Також суд звертає увагу сторін на той факт, що згідно з частиною 11 статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

      Згідно правил статті 19 КАС України (предметна юрисдикція) та статей 25-27 КАС України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.    

      Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом.

     Керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти до розгляду позовну заяву Кандидата у депутати в багатомандатному виборчому окрузі № 6 на проміжних виборах депутатів Святогірської міської ради Кімирина Олександра Павловича (РНОКПП 2434304994, 84130, Донецька область, Краматорський район, м. Святогірськ, вул. Івана Мазепи, 58/84) до Святогірської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (ЄДРПОУ 43755328, Донецька область, Краматорський район, м. Святогірськ, вул. Володимира Сосюри, 8) про визнання незаконною, протиправною та скасування постанови від 30 вересня 2021 року № 17.
  2. Відкрити провадження в адміністративній справі № 200/13181/21.
  3. Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 6 жовтня 2021 року о 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.
  4. Залучити Донецьку обласну організацією ПП «НАШ КРАЙ» (код ЄДРПОУ 39878456, 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Торська, 14а) до участі в адміністративній справі № 200/13181/21, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.
  5. Направити відповідачу та третій особі по справі копії позовної заяви та доданих до неї документів.
  6. Запропонувати третій особі по справі в строк до 6 жовтня 2021 року до 12 год. 00 хв. надати пояснення щодо позову та направити їх на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua та на поштову адресу суду:  84112, Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1. 
  7. Учасникам справи надати документи на підтвердження повноважень їх представників згідно ст. ст. 59, 60 КАС України та оригінали (для огляду у судовому засіданні) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви та тих, що будуть надані суду.
  8. Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.
  9. Зобов’язати Святогірську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області надати суду оригінали для огляду та належним чином засвідчені копії:
  • документи, які були надані Донецькою обласною організацією ПП «НАШ КРАЙ» для реєстрації кандидатів у депутати з відповідним описом таких документів, та описом прийнятих документів.
  1. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом доказів до 6 жовтня 2020 року до 11 год. 45 хв. 
  2. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.
  3. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом.
  4. Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України “Про електронний цифровий підпис” (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).
  5. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.
  6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.   
  7. Адміністративна справа розглядатиметься суддею Смагар Світланою Володимирівною одноособово.           

 

Суддя                                                                                                                    ­­­­­­­­­­­­С.В. Смагар