flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/2749/23

27 червня 2023, 12:06

СПРАВА № 200/2749/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Рибальченко Костянтин Олександрович

 

Відповідач:

Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підпримки

 

Суть справи:

про визнання протиправним та зобов‘язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Льговська Ю.М., ухвала  відкриття провадження   від  19 червня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/2749/23 за позовом Рибальченка Костянтина Олександровича до Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправними дій та зобов’язання винити певні дії.

 

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

 

Відмовити у задоволенні заяви про визнання поважними причин пропуску строку звернення до суду з позовом та поновлення цього строку з підстав дотримання строку звернення до суду.

 

Запропонувати позивачеві подати клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача (другого відповідача) - Міністерство оборони України, структурним підрозділом апарату якого є Департамент соціального забезпечення, з огляду на зміст листа Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 04 квітня 2023 року № 08/5455 або безпосередньо Департамент соціального забезпечення Міністерства оборони України за наявності у нього ЄДРПОУ.

 

Визначити відповідачеві п’ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для подання відзиву на позовну заяву разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

 

Витребувати від відповідача його реєстраційні відомості щодо коду ЄДРПОУ, адреси місцезнаходження, а також відомості щодо розміру та складових грошового забезпечення позивача за останньою довідкою, направленою територіальному органу Пенсійного фонду України; відомості про застосований розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

Витребувані документи надати до суду у п’ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі засобами електронного зв’язку (е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua) або через систему “Електронний суд”.

 

Повідомлення учасників справи здійснюється через електронну пошту, у тому числі неофіційну, виходячи з презумпції обізнаності (особа, яка, звертаючись до суду, в заяві, або по суті справи, або в заяві з процесуальних питань вказала свою електронну пошту, яка не є офіційною, то вона погоджується на отримання повідомлення саме на цю електронну пошту і має цікавитись, чи отримала лист, чи ні), або через систему “Електронний суд”.

 

Учасник судового процесу, який не має офіційної електронної адреси, повинен виконати вимоги частини другої статті 129 КАС України та за допомогою електронної пошти (телефону) негайно підтвердити суду про отримання судового повідомлення.  

 

З метою дотримання судом належного повідомлення позивачеві надати письмову заяву на отримання судових повідомлень електронною поштою, текстовим повідомленням з використанням мобільного зв’язку (через месенджер Viber або як SMS) на виконання вимог частини першої статті 129 КАС України.

 

Повідомити учасників справи, що вони можуть отримати інформацію зі справи    на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

 

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

 

Продовжити термін розгляду справи на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

 

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п’ятнадцяти днів з дня її підписання.

 

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.