flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/2584/23

27 червня 2023, 12:13

СПРАВА № 200/2584/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Буравльов  Валерій Олександрович

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про зобов'язання вчинити дії щодо нарахування та виплати щомісячної  доплати до пенсії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Волгіна Н.П., ухвала  про відкриття провадження у справі  від  12 червня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

  1. Прийняти до свого провадження позовну заяву Буравльова Валерія Олександровича до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії та відкрити провадження у справі.
  2. Клопотання позивача про розгляд справи у спрощеному позовному провадженні – задовольнити.
  3. Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).
  4. Справа буде розглядатись одноособово суддею Донецького окружного адміністративного суду Волгіною Н.П.
  5. Запропонувати відповідачу надати суду протягом п`ятнадцяти днів після отримання даної ухвали відзив на позовну заяву та докази на підтвердження зазначеного у відзиві.
  6. Зобов’язати відповідача надати суду протягом десяти днів після отримання ухвали:

- копію рішення (протоколу) про перерахунок призначеної позивачу пенсії, прийнятого на виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 14 лютого 2022 року у справі № 200/17655/21;

- пояснення з приводу не нарахування та не виплати позивачу після перерахунку розміру призначеної позивачу пенсії, здійсненого на виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 14 лютого 2022 року у справі № 200/17655/21, доплати у розмірі 2   000,00 грн, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 № 713 “Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб”;

- витяг з електронної бази Пенсійного фонду ІКІС ПФУ: підсистеми призначення та виплати пенсії щодо нарахованої позивачу пенсії у період з 1 липня 2021 року;

- доказ направлення відзиву та доданих до нього документів позивачу.

  1. Роз`яснити відповідачу, що у випадку не подання відзиву на позов зазначене може бути кваліфіковано судом як визнання позову, а неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин може матиме своїм наслідком визнання судом обставини, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмову у її визнанні.
  2. Роз`яснити учасникам справи, що документи по справі можуть направлятись до Донецького окружного адміністративного суду електронною поштою (підписані електронним цифровим підписом) на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua) або через підсистему “Електронний суд”, а також поштовою кореспонденцією (у паперовій формі) на адресу суду: вул. Добровольського, буд. 1, м. Слов'янськ, Донецька область, 84122.
  3. Роз`яснити учасникам справи, що сторони мають процесуальні права та обов`язки, визначені у ст.ст.  44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.
  4. Ухвала набирає законної сили з дати її підписання та оскарженню не підлягає
  5. Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.