flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа № 2а/0570/11443/2012

19 жовтня 2017, 13:52

Порядок підтвердження отримання судової повістки

 

            Відповідно до ч. 1 ст..38 КАС України, протягом двох робочих днів,  Ви зобов’язані підтвердити отримання судової повістки  за допомогою електронної пошти (факсу, телефону). Таке підтвердження є достатнім доказом належності повідомлення про дату, час і місце судового розгляду. Якщо протягом двох робочих днів з дня направлення тексту повістки підтвердження про отримання повістки не надійшло, секретар судового засідання складає про це довідку, що приєднується до справи і є достатнім доказом належності повідомлення про дату, час і місце судового розгляду

            Просимо при підтвердженні отримання електронної повістки посилатися на номер справи та суддю.

            Електронна адреса суду: povestka@adm.dn.court.gov.ua

            Телефон:   0(626) 66-40-43

           

Донецький окружний адміністративний суд

84122, м.Слов'янськ,

вул. Добровольського,  1

ПОВІСТКА

про виклик до суду в адміністративній справі

 

Справа № 2а/0570/11443/2012                                Суддя по справі  Шувалова Т.О.

 

 

 ДП "Сніжнеантрацит"

 

Викликається на  24 жовтня 2017 року , на  14:45  год 

 

В Донецький окружний адміністративний суд по адміністративній справі за позовом  Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сніжне

до  ДП "Сніжнеантрацит"  

 про стягнення пені за несвоєчасну сплату страхових внесків

 в якості відповідача

Додатково пропонуємо надати такі докази:

 

            Особа, яка викликається до суду, зобов’язана, направити до суду представника  в зазначений день та годину та зобов’язана повідомити про наявність поважних причин, якщо нема  можливості прибути в судове засідання.

Одночасно повідомляємо, що Ви маєте право одержати безпосередньо у суді:

 

             19.10.17

 

Роз’яснення наслідків неприбуття в судове засідання осіб, що беруть участь у справі:

 

  1. Відповідно до ст..40 КАС України Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою.
  2. Відповідно до ст..128 КАС України передбачені наслідки неприбуття в судове засідання осіб, що беруть участь у справі, а саме:

2.1. Суд відкладає розгляд справи в разі:  1) неприбуття у судове засідання сторони (сторін) або будь-кого з інших осіб, які беруть участь у справі, про яких немає відомостей, що їм вручені повістки; 2) неприбуття в судове засідання позивача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності; 3) неприбуття в судове засідання відповідача, який не є суб'єктом владних повноважень, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності; 4) якщо суд визнав обов'язковою особисту участь особи, яка бере участь у справі, у судовому розгляді, а вона не прибула.

2.2 Неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи. Проте за клопотанням сторони та з урахуванням обставин у справі суд може відкласти її розгляд.

2.3. У разі повторного неприбуття позивача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин або без повідомлення ним про причини неприбуття, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

2.4. У разі неприбуття відповідача - суб'єкта владних повноважень, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин або без повідомлення ним про причини неприбуття розгляд справи не відкладається і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів. Ці ж наслідки застосовуються у разі повторного неприбуття за таких самих умов відповідача, який не є суб'єктом владних повноважень.

2.5. Наслідки, визначені частинами другою - четвертою цієї статті, застосовуються й у разі, якщо сторона без поважних причин залишить залу судового засідання.

2.6. Якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

  1. Відповідно до ч.4 ст.155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо: позивач повторно не прибув у попереднє судове засідання чи у судове засідання без поважних причин або без повідомлення ним про причини неприбуття, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності;