flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Статистичні дані про представництво жінок і чоловіків у судах необхідні для отримання релевантної інформації про ґендерну збалансованість судової системи

26 січня 2021, 16:01

 

Досягнення ґендерної рівності є однією з найбільш актуальних проблем сучасності та розглядається як центральна у справі захисту прав людини, функціонування демократії, утвердження верховенства права та економічного зростання і сталого розвитку.

 

Статистичні дані про представництво жінок і чоловіків у судах, особливо на керівних та адміністративних посадах, необхідні для отримання релевантної інформації про ґендерну збалансованість судової системи.

На виконання наказу ДСА України від 25 травня 2018 року № 265 на підставі інформації з програми «Кадри WEB» здійснено узагальнення ґендерного складу апеляційних та місцевих судів України, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь станом на 1 січня 2021.

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті ДСА України в розділі Інше/ Інформаційні матеріали/Питання ґендерної рівності.

 

Пресслужба суду за повідомленням Державної судової адміністрації України