flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя звернулась з листом до Кабінету Міністрів України та Міністерства закордонних справ України стосовно пропозицій послів країн «Великої сімки»

27 січня 2021, 13:58

 

Вища рада правосуддя звернулась з листом до Кабінету Міністрів України та

Міністерства закордонних справ України щодо інформування Вищої ради правосуддя, органів державної влади України стосовно направлення послами  країн «Великої сімки» (G7) переліку пріоритетних заходів на офіційному рівні.

 

Наразі посли країн «Великої сімки» (G7) в Україні на своїй сторінці у соціальній мережі «Твітер» оприлюднили перелік пріоритетних заходів, які, на їхню думку, відновлять довіру громадськості до української судової влади та антикорупційної інфраструктури, тощо.

Згідно з Указом Президента України «Про заходи щодо вдосконалення координації діяльності органів виконавчої влади у сфері зовнішніх зносин» від 18 вересня 1996 року № 841/96 Міністерство закордонних справ України сприяє взаємодії органів виконавчої влади з органами законодавчої та судової влади в частині здійснення ними зовнішніх зносин.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя просить повідомити, чи надсилали посли країн «Великої сімки» (G7) в Україні запропонований перелік пріоритетних заходів офіційним шляхом.

Пресслужба суду за повідомленням ВРП