flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

22 лютого 2021, 14:49

 

У лютому  2021 року відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого розглянуто дисциплінарні провадження щодо керівництва Державної судової адміністрації України, порушені рішеннями Вищої ради правосуддя, та затверджено пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень.

Комісія розглянула пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, з питань дисциплінарного провадження, порушеного рішенням ВРП від 17 листопада 2020 року № 3140/0/15-20 стосовно заступника Голови ДСА України Сергія Чорнуцького за депутатським зверненням народного депутата України Тараса Тарасенка.

У зверненні народний депутат України Тарас Тарасенко зазначив, що ДСА України скасувала План заходів із забезпечення створення та функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердивши новий план, який, на його думку, не був виконаний у повному обсязі.

Натомість ДСА України наказом від 18 вересня 2020 року затвердила новий План заходів.

Сергій Чорнуцький у поясненнях вказав, що, зважаючи на відсутність бюджетних асигнувань у 2020 році на побудову ЄСІТС, ДСА України затвердила План заходів у новій редакції, актуалізувавши терміни його виконання. За умови виділення коштів усі роботи Плану заходів будуть виконані у встановлені терміни.

Проаналізувавши факти, викладені у зверненні народного депутата України Тараса Тарасенка, матеріали дисциплінарного провадження, у тому числі пояснення заступника Голови ДСА України Сергія Чорнуцького, Комісія підтримала пропозицію комітету рекомендувати ВРП закрити дисциплінарне провадження, порушене рішенням Ради від 17 листопада 2020 року стосовно заступника Голови ДСА України Сергія Чорнуцького за депутатським зверненням народного депутата України Тараса Тарасенка, у зв’язку з відсутністю у його діях складу дисциплінарного проступку та підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Наразі члени робочої групи опрацьовують розроблені ДСА України нормативно-правові акти та інші документи щодо планування видатків у розрізі напрямів використання коштів, їх пропозиції щодо визначення індикаторів оптимальної моделі правосуддя тощо.

Пресслужба суду за повідомленням  Вищої ради правосуддя