flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У перший день весни відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Розвиток правосуддя»

02 березня 2021, 12:53

 

На заході були присутні Президент України Володимир Зеленський, голова Верховного Суду Валентина Данішевська, голова Представництва Європейського Союзу в Україні  Матті Маасікас, голова Комісії з питань правової реформи, заступник голови Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в нашій державі буде реалізовано дієву судову реформу, яка гарантуватиме право кожного громадянина на чесний, незалежний та справедливий суд. Це базовий принцип будь-якої демократичної держави.

Також, Президент України  звернув увагу на те, що однією з проблем судової системи є нестача нових суддів, що призводить до надмірного навантаження на систему та до проблем із доступом до правосуддя.

Презентовано проєкт Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021–2023 роки

Зокрема, упродовж 2021 року заплановано вдосконалити інститут зразкової справи шляхом визначення особливостей виконання рішення Верховного Суду в цих справах та/або запровадження інституту пілотного (модельного) рішення ВС, а також визначити процесуальний механізм забезпечення Верховним Судом єдності судової практики у справах, у тому числі тих, що не підлягають касаційному перегляду.

Наприкінці заходу учасники  відповіли на запитання журналістів

 

 

 

Пресслужба суду за повідомленням судової влади України