flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донецький окружний адміністративний суд прийняв участь у презентації дослідження «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей»

14 жовтня 2022, 13:23

Комунікація судовою владою справ, пов'язаних з війною: 10 питань-відповідей - ця публікація підготовлена за результатами досліджень 2021–2022 років щодо висвітлення судових
справ, пов’язаних з війною РФ проти України.

Комунікація судової влади має бути системною та враховувати попередній досвід і поточні виклики. Саме тому публікація «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей» містить матеріали дослідження, проведеного ГО «Вектор прав людини» після повномасштабного вторгнення РФ до України та досліджень, проведених в умовах війни до 2022 року.

Публікація підготовлена у співпраці з Радою суддів України, пресслужбою суддівського самоврядування в межах Меморандуму про співпрацю між Радою суддів України та ГО «Вектор прав людини» від 29.11.2016 року та в партнерстві з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Значний суспільний інтерес, який існує до справ з маркером війна, і це не тільки воєнні злочини, а й державна зрада та колабораціонізм, активна позиція суддівської спільноти щодо цих справ свідчить ще й про безперервність здійснення правосуддя як попередження і недопущення подібних злочинів у майбутньому, і не тільки для України, а й для інших держав, які можуть піддатися акту агресії.

Презентація  цього дослідження відбулася в режимі онлайн зустрічі  14.10.2022 , до якої також долучився Донецький окружний адміністративний суд .

Завантажити коротку версію публікації можливо за посиланням.

 

Пресслужба суду