flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудді Донецького окружного адміністративного суду пройшли навчання для підтримання кваліфікації.

23 жовтня 2023, 15:30

З метою підтримання рівня кваліфікації судді Донецького окружного адміністративного суду взяли участь у онлайн підготовці суддів окружних адміністративних судів, яку проводить Національна школа суддів України відповідно до приписів  статті 89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Цього разу навчання проходили судді Аканов О.О., Аляб'єв І.Г., Бабаш Г.П., Зеленов А.С., Буряк І.В., Голуб В.А., Кравченко Т.О., Логойда  Т.В., Смагар С.В.

Навчання відбувалось з використанням платформи для проведення конференцій ZOOM для учасників заходу. Спікерами заходу були кваліфіковані викладачі НШС України.

У ході підготовки судді розглянули, в тому числі, питання ефективності судового захисту в адміністративному судочинстві, інституту відводу судді в адміністративному судочинстві, актуальну практику Верховного Суду у податкових спорах, тощо.

Поряд з цим, слухачі підготовки обговорили аспекти застосування Європейської Конвенції з прав людини та  практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві, рішення ЄСПЛ проти України, та інші актуальні питання застосування норм матеріального та процесуального права адміністративними судами.