flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудді Донецького окружного адміністративного суду пройшли навчання за освітньою програмою з міжнародного оподаткування для суддів.

13 березня 2024, 12:01

Cудді Донецького окружного адміністративного суду - голова суду Христофоров А.Б., Загацька Т.В., Смагар С.В., Кониченко О.М. пройшли навчання за освітньою програмою для суддів адміністративних судів України «Стандарти міжнародного оподаткування: імплементація та застосування в Україні». Курс був створений спільно міжнародними експертами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОECР), Верховним Судом, Всеукраїнською Асоціацією адміністративних суддів, експертами Міністерства фінансів України та Офісу підтримки реформ при Міністерстві фінансів України і тривав з жовтня 2022 року до лютого 2024 року.

Під час навчання були розглянуті фундаментальні принципи міжнародного оподаткування під керівництвом представників ОЕСР. Крім того, судді мали можливість поглибити знання щодо структури та значення міжнародних податкових договорів для оподаткування, правил трансфертного ціноутворення та практичних аспектів обміну інформацією для податкових цілей.

Спеціалізоване навчання суддів адміністративних судів України на теми, пов’язані із міжнародним оподаткуванням, є актуальним у контексті реалізації Програми ОЕСР для України (Ukraine Country Program), яку 7 червня 2023 року підписали ОЕСР і Уряд України.  Програма ОЕСР сприяє наближенню України до стандартів ОЕСР, посиленню спроможності відповідних компетентних органів з питань міжнародного оподаткування.