flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донецький окружний адміністративний відзначає «Дні адміністративної юстиції»

18 червня 2021, 09:00

17 червня 2021 року у Донецькому окружному адміністративному суді відбувся «День відкритих дверей», присвячений річниці адміністративної юстиції України.

 

З нагоди відзначення 16-ї річниці Днів адміністративної юстиції судом проведена зустріч із старшокласниками   загальноосвітніх шкіл Слов’янська, а також студентами педагогічного ліцею та Донбаського державного педагогічного університету.

 

Голова суду – Циганенко Андрій Іванович привітав  відвідувачів, розповів про суди, що діють у теперішній час в Україні. Наголосив, що основним завданням  усіх судів є захист порушених прав і законних інтересів громадян та юридичних осіб. Також, він зупинився на роз’ясненні особливостей повноважень адміністративних судів, у тому числі Донецького окружного адміністративного.

 

Керівник апарату суду – Троцак Світлана Григоріївна та її заступник –Меркулова Наталія Анатоліївна ознайомили з етапами проходження документів у суді: від реєстрації до виконання; реєстрації позовів, автоматизованим їх розподілом та передачею на розгляд суддям.

 

Гості були присутніми у відкритому судовому засіданні з розгляду адміністративної справи. Також, вони ознайомились з роботою апарату суду, отримали цікаві та розвернуті відповіді на усі поставленні запитання у ході екскурсії приміщенням (огляд залів судових засідань, робочих кабінетів, архіву, стендів з інформацією).

 

У фінальній частині зустрічі гості висловили подяку керівництву суду за організований захід, який, на їх думку,  посприяв  підвищенню рівня правової обізнаності та розуміння важливості роботи судової системи України, в особі Донецького окружного адміністративного суду.

 

 

 

Пресслужба суду