flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась конференція присвячена кращім міжнародним та українським практикам діяльності суду під час пандемії

01 жовтня 2021, 13:45

 

Наприкінці вересня 2021 року відбулася конференція «Діяльність суду під час пандемії: кращі міжнародні та українські практики. Засвоєні уроки».

Участь у заході приймали представники українських судів, органів судової влади, міжнародні та національні експерти.

Під час заходу обговорили рішення, впроваджені в українських судах задля стабільного функціонування системи правосуддя в Україні, також, ознайомилися із досвідом функціонування судових систем США, Польщі, Литви в умовах складних карантинних обмежень.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч звернув увагу і на позитивні зміни в роботі судів в умовах карантину, а саме - на швидке та ефективне впровадження у судовій гілці влади цифрових технологій: відновлення трансляцій судових засідань на порталі «Судова влада України», впровадження системи захищеного відеоконференцзв’язку, яка дозволила брати участь у судових засіданнях за межами приміщення суду, розвиток підсистеми «Електронний суд». Все це дозволило уникнути скупчення громадян у приміщенні суду під час подачі позовів, а також ввести елементи цифрового судочинства, без яких вже зараз важко уявити сучасне правосуддя.

 

Пресслужба суду за повідомленням Ради суддів України