flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага, у суді запроваджується робота окремих модулів ЄСІТС!

28 вересня 2021, 12:57

 

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Відповідно до пункту 2 параграфа 2 розділу 4 Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», підсистеми (модулів) ЄСІТС починають функціонувати через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя відповідного оголошення.

Оголошення опубліковано Вищою радою правосуддя у газеті  «Голос України» від 04.09.2021 № 168 (7668).

Таким чином, саме з 5 жовтня 2021 року починають офіційно функціонувати підсистеми (модулів) ЄСІТС:

  1. «Електронний кабінет».
  2. «Електронний суд».
  3. Підсистема відеоконференцзв’язку.

Звертаємо Вашу увагу, що  з початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства частини 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України та пункту 10 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Здійснення обов’язкової реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС можливо за вебпосиланням – https://cabinet.court.gov.ua.

До відома: з інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням – https://wiki.court.gov.ua.

 

Пресслужба