flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання Голови Донецького окружного адміністративного суду з нагоди 10 – ти річчя  початку роботи суду

19 травня 2017, 10:03

 

      21 травня 2007 року на виконання  Конвенції судово- правової реформи та реалізації створення адміністративної юстиції, як принципу демократичної та правової держави розпочав свою роботу Донецький окружний адміністративний суд , що розміщувався у м. Донецьку. І суддівський корпус тоді нараховував 7 суддів, апарат був представлений 14 працівниками.

У липні 2014 року у зв’язку з незаконним  захопленням приміщення суду та проведенням активної фази антитерористичної операції у м. Донецьку, з метою гарантування безпеки суддів, працівників апарату суду та забезпечення прав громадян на судовий захист, ДОАС змушений був призупинити  свою роботу у повному обсязі.

 І вже 21 листопада 2014 року суд відновив свою роботу у звичайному режимі за новою адресою у м. Слов’янську почав здійснювати правосуддя.

Незважаючи на тимчасову відсутність достатніх умов для роботи суду та відправлення правосуддя, нормального проживання працівників , фінансових та організаційних труднощів суддівський корпус та апарат суду, проявляючи терпимість, толерантність, співчуття, професіоналізм, мужність і в нових умовах впевнено пройшов шлях свого становлення, гідно витримав усі випробування і  продовжив виконувати у повній мірі свої основні завдання щодо захисту прав, свобод та інтересів фізичних, юридичних осіб у сфері публічно - правових відносин шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Користуючись нагодою, вітаю колектив Донецького окружного адміністративного суду зі святковою датою.

Зичу Вам здоров’я, наснаги, миру, успіхів, професійних здобутків у відправленні справедливого правосуддя та утвердженні принципу законності, віри в краще майбутнє.

 

 З повагою та найщирішими побажаннями                                                                              

 В.О.КІРІЄНКО