flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді України відбувся брифінг

31 травня 2017, 11:55

 

29.05.2017

Під час чергового брифінгу, який відбувся 29 травня 2017 року у Верховному Суді України, Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк та судді-спікери Верховного Суду України повідомили представникам засобів масової інформації про судові рішення Верховного Суду України у справах, що розглядалися Судовими палатами ВСУ, а також про події, які відбулися протягом травня 2017 року.


Голова Верховного Суду України поінформував представників ЗМІ про заходи, які відбулися у Верховному Суді України протягом травня 2017 року. Зокрема, Ярослав Романюк повідомив журналістам про підсумки роботи VII Міжнародного цивілістичного форуму «Принципи і тенденції застосування приватного права ЄС і пострадянських країн», співорганізатором якого виступив Верховний Суд України.

Голова Верховного Суду України наголосив на важливості проведеного заходу та зауважив, що для України, яка також є пострадянською країною, процес взаємодії західної традиції права з національною правовою системою становить значний інтерес, а ефективність цієї взаємодії передусім слугує змінам у вітчизняних підходах до правотворчості та позитивно впливає на процес правозастосування, в тому числі й судового.