flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнське опитування суддів

18 липня 2017, 15:23

 

У рамках співпраці між Вищою радою правосуддя та Програмою USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» досягнута домовленість про проведення всеукраїнського опитування суддів стосовно суддівської незалежності, випадків тиску на суддів та незаконного втручання в процес відправлення правосуддя, а також корупції в судовій системі. Вибірка охоплює суди України усіх юрисдикцій та інстанцій.

Під час проведення заходу досліджується сприйняття суддями незалежності та підзвітності судової влади, теперішнього стану здійснення судової реформи, можливих наявних проявів корупції в судовій системі; рівень обізнаності суддів щодо наявних механізмів попередження та подолання корупції, а також готовність скористатися цими механізмами в разі потреби.

Судді Донецького окружного адміністративного суду взяли участь у всеукраїнському опитуванні суддів, що проводив у межах Програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», у співпраці з Вищою радою правосуддя, лідер ринку маркетингових та соціологічних досліджень в Україні - український підрозділ провідної австрійської компанії GfK.  

За отриманими даними визначалися показники незалежності судової влади, які розроблені та застосовуються Європейської мережею рад юстиції - міжнародною організацією, що об’єднує вищі органи суддівського врядування всіх країн-членів Європейського Союзу та країн-кандидатів на членство в ЄС .

Прес-служба