flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9090/20-а

02 жовтня 2020, 17:17

Завантажити

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про залишення позовної заяви без руху

 

 

           02 жовтня 2020 р.                                                 Справа №200/9090/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., розглянувши адміністративний позов Юрченко Микити   Володимировича (місце реєстрації: квартал 40, буд. 3, кв. 33, м. Мирноград, Донецька область; рнокпп: 3652904218) до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (місцезнаходження: вул. Центральна, буд. 9, м. Мирноград, Донецька область; код ЄДРПОУ: 43754979) про визнання протиправними та скасування постанов та зобов’язання вчинити певні дії,

 

УСТАНОВИВ:

 

02 жовтня 2020 року о 13 годині 00 хвилин,  до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Юрченко Микити   Володимировича до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про:

- визнання протиправною та скасування постанови Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області № 26 від 28 вересня 2020 року, якою зареєстровано всіх кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією організації Молодіжної партії України;

- зобов’язання Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області винести постанову про відмову в реєстрації всіх кандидатів в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією організації Молодіжної партії України;

- визнання протиправною та скасування постанови Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області № 30 від 28 вересня 2020 року, якою зареєстровано всіх кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією “За майбутнє”;

- зобов’язання Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області винести постанову про відмову в реєстрації всіх кандидатів в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією організації “За майбутнє”.

Відповідно до ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з’ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 2 ч.5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв’язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

В порушення зазначених вимог, в позовній заяві позивач зазначає відповідачем по справі Мирноградську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області, проте не вказує засобів зв’язку з відповідачем. 

Відповідно до ст. 94 КАС України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Проте, позивачем не засвідчені всі додатки до позовної заяви, а ті додатки, що засвідчені, є такими, що засвідчені неналежним чином.

Крім того, позивачем на обґрунтування позовних вимог доданий текстовий документ виконаний на аркушах формату А4 горизонтальної орієнтації з нумерацією аркушів внизу кожного аркуша у центрі із назвою “ЄДИНИЙ ВИБОРЧИЙ СПИСОК”, який містить незаповнені розділи стосовно зазначення посилання на рішення зборів (конференції) певної політичної партії з зазначенням номеру та дати, зазначення виду та дати проведення місцевих виборів, зазначення виборчої комісії, назви місцевої організації політичної партії, виду виборчого округу, зборів (конференції) та дати проведення виборів, крім цього, на останньому (четвертому) аркуші зазначеного документу відсутні відомості про назву посади керівника місцевої організації політичної партії, відсутній підпис, прізвище та ініціали особи. 

Також, позивачем на обґрунтування позовних вимог доданий текстовий документ виконаний на аркушах формату А4 горизонтальної орієнтації з нумерацією аркушів внизу кожного аркуша у центрі із назвою “ЄДИНИЙ ВИБОРЧИЙ СПИСОК” (додаток до рішення конференції Донецької обласної партійної організації Молодіжної партії України від 19 вересня 2020 року № 3/2), на останньому (шостому) аркуші якого відсутній підпис С.С. Андрійченко як керівника Донецької обласної партійної організації Молодіжної партії України.

Згідно з частинами 1 та 2   ст. 169 КАС України суддя, встановивши що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, суд вважає за необхідне залишити даний позов без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 171, 243, 248, 256, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

 

У Х В А Л И В: 

 

  Позовну заяву Юрченко Микити   Володимировича до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання протиправними та скасування постанов, зобов’язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачеві строк до 14 год. 00 хв. 03 жовтня 2020 року, протягом якого позивач має усунути вказані вище недоліки шляхом:

- приведення позовної заяви у відповідність до вимог Кодексу адміністративного судочинства України, зазначивши в ній засоби зв’язку з відповідачем,   відповідно до вимог статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України;

- надання належним чином засвідчених всіх додатків до позовної заяви відповідно до ДСТУ 4163-2003;

- надання належним чином оформлених (із заповненням всіх необхідних реквізитів, зазначенням відповідних посадових осіб, їх ПІБ, підписів, дат відповідно до цієї ухвали) документів, які позивач у своєї позовній заяві вказав як “Єдиний виборчий список Молодіжної партії” та “Єдиний виборчий список партії “За майбутнє”.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу. 

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання. 

 

 

 Суддя                                                                                 Л.В. Арестова