flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9090/20-а

03 жовтня 2020, 15:36

Завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

 

 

03 жовтня 2020 р.                                                 Справа №200/9090/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Арестова Л.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Юрченко Микити  Володимировича (місце реєстрації: квартал 40, буд. 3, кв. 33, м. Мирноград, Донецька область; рнокпп: 3652904218) до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (місцезнаходження: вул. Центральна, буд. 9, м. Мирноград, Донецька область; код ЄДРПОУ: 43754979) про визнання протиправними та скасування постанов та зобов’язання вчинити певні дії,    

 

У С Т А Н О В И В:

 

02 жовтня 2020 року о 13 годині 00 хвилин до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Юрченко Микити  Володимировича до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про:

- визнання протиправною та скасування постанови Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області № 26 від 28 вересня 2020 року, якою зареєстровано всіх кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією організації Молодіжної партії України;

- зобов’язання Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області винести постанову про відмову в реєстрації всіх кандидатів в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією організації Молодіжної партії України;

- визнання протиправною та скасування постанови Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області № 30 від 28 вересня 2020 року, якою зареєстровано всіх кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією “За майбутнє”;

- зобов’язання Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області винести постанову про відмову в реєстрації всіх кандидатів в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партією організації “За майбутнє”.

У зв’язку з тим, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 КАС України, 02 жовтня 2020 року ухвалою Донецького окружного адміністративного  суду позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення недоліків до 14 год. 00 хв. 03 жовтня 2020 року, протягом якого позивач мав усунути недоліки шляхом:

- приведення позовної заяви у відповідність до вимог Кодексу адміністративного судочинства України, зазначивши в ній засоби зв’язку з відповідачем,   відповідно до вимог статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України;

- надання належним чином засвідчених всіх додатків до позовної заяви відповідно до ДСТУ 4163-2003;

- надання належним чином оформлених (із заповненням всіх необхідних реквізитів, зазначенням відповідних посадових осіб, їх ПІБ, підписів, дат відповідно до ухвали суду від 02 жовтня 2020 року) документів, які позивач у своєї позовній заяві вказав як “Єдиний виборчий список Молодіжної партії” та “Єдиний виборчий список партії “За майбутнє”.

Вказану ухвалу суду про залишення позовної заяви без руху Юрченка Микити  Володимировича направлено позивачу засобами поштового зв’язку, а також на зазначену в позовній заяві електронну адресу позивача Nikita.urhenko@gmail.com о 17 годині 06 хвилині 02 жовтня 2020 року, крім цього, о 17 годині 18 хвилин 02 жовтня 2020 року позивачу направлено телефонограму на вказаний у його позовній заяві номер телефону 050-557-77-82.

02 жовтня 2020 року позивачем отримано ухвалу суду про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням особливостей, що встановлені ст. 273 КАС України, а також приймаючи до уваги недоліки позовної заяви, що стали підставою для залишення позовної заяви без руху, судом наданий достатній час для усунення таких недоліків, та направлення до суду документів на виконання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху від 02 жовтня 2020 року.

Станом на 15 год. 12 хв. 03 жовтня 2020 року ухвала про залишення позовної заяви без руху від 02 жовтня 2020 року позивачем не виконана, у зв’язку з чим позовна заява підлягає поверненню.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Згідно частини п’ятої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя повертає позовну і додані до неї документи без розгляду не пізніше п’яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку для усунення недоліків.

Згідно частини восьмої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 169, 243, 248, 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України,

 

У Х В А Л И В:

 

Позовну заяву Юрченка Микити  Володимировича (місце реєстрації: квартал 40, буд. 3, кв. 33, м. Мирноград, Донецька область; рнокпп: 3652904218) до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (місцезнаходження: вул. Центральна, буд. 9, м. Мирноград, Донецька область; код ЄДРПОУ: 43754979) про визнання протиправними та скасування постанов та зобов’язання вчинити певні дії - разом із доданими до неї документами повернути позивачу.

Копію ухвали разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами невідкладно надіслати особі, яка її подала.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 03 жовтня 2020 року о 15 годині 12 хвилин.

Ухвала, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено.

Апеляційна скарга подається протягом п’ятнадцяти днів з дня її проголошення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Текст рішення розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/). 

 

 

Суддя                                                                                  Л.В. Арестова