flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9092/20-а

03 жовтня 2020, 17:26

Завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

 

 

03 жовтня 2020 р.                                                 Справа №200/9092/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабіч С.І., ознайомившись з позовною заявою кандидата в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області Святенького Івана Володимировича (місце проживання: вул. Макаренко, буд. 11, м. Мирноград, Донецька область, 85322) до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (місцезнаходження: вул. Центральна, буд 9, м. Мирноград, Донецька область, 85323) про визнання протиправними і скасування постанов та зобов’язання вчинити певні дії,

 

В С Т А Н О В И В:

 

03 жовтня 2020 року кандидат в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області Святенький Іван Володимирович (далі - позивач) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (далі – відповідач) відповідно до якої просить суд:

- визнати протиправною та скасувати постанову Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області №26 від 28 вересня 2020 року, якою зареєстровано всіх кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партійною організацією Молодіжної партії України;

- зобов'язати Мирноградську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області винести постанову про відмову в реєстрації всіх кандидатів в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною партійною організацією Молодіжної партії України;

- визнати протиправною та скасувати постанову Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області №30 від 28 вересня 2020 року, якою зареєстровано всіх кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною політичної партією “ЗА МАЙБУТНЄ”;

- зобов'язати Мирноградську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області винести постанову про відмову в реєстрації всіх кандидатів в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Донецькою обласною політичної партією “ЗА МАЙБУТНЄ”.

Позовна заява відповідає вимогам статтям 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви особі, яка її подала, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Згідно з частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до частини 5 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Розглянувши матеріали адміністративного позову, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у даній справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Донецької обласної партійної організації Молодіжної партії України (код ЄДРПОУ 37050743)) та Донецької обласної організації політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ” (код ЄДРПОУ 36443774), оскільки вирішення питання по суті позовних вимог може призвести до скасування реєстрації кандидатів від вказаних організацій політичних партій.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України,

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата в депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області Святенького Івана Володимировича до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання протиправними та скасування постанов і зобов’язання вчинити певні дії та відкрити провадження у справі № 200/9092/20-а.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 04 жовтня 2020 року о 14:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.

Залучити Донецьку обласну партійну організацію Молодіжної партії України (місцезнаходження: вул. Центральна, буд. 138, м. Покровськ, Донецька область, 85302, код ЄДРПОУ 37050743) та Донецьку обласну організацію політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ” (місцезнаходження:  вул. Центральна, буд. 51/1, м. Волноваха, Донецька область, 85700, код ЄДРПОУ 36443774) до участі в адміністративній справі № 200/9092/20-а, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Направити Донецькій обласній партійній організації Молодіжної партії України та Донецькій обласній організації політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ” копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Запропонувати Донецькій обласній партійній організації Молодіжної партії України та Донецькій обласній організації політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ” у строк до 04 жовтня 2020 року до 12 год. 00 хв. надати пояснення щодо позову та направити їх на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua та на поштову адресу суду:  84112, Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, корпус 2. 

Учасникам справи надати документи на підтвердження повноважень їх представників згідно ст. ст. 59, 60 КАС України та оригінали (для огляду у судовому засіданні) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви та тих, що будуть надані суду.

Зобов’язати Мирноградську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області  надати суду:

- всі матеріали на підставі яких було прийнято оскаржувані постанови про реєстрацію кандидатів у депутати;

- належним чином засвідчені копії єдиного виборчого списку кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області в єдиному багатомандатному виборчому окрузі, висунутих Донецькою обласною партійною організацією Молодіжної партії України та єдиного виборчого списку кандидатів у депутати Мирноградської міської ради Покровського району Донецької області, висунутих Донецькою обласною партійною організацією політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ”, а також їх оригінали для огляду у судовому засіданні;   

- заяви Головка Є.А., Шевченка А.О., Мазеїної Л.О. (п.2 постанови відповідача № 26 від 28.09.2020р., ДОПО Молодіжної партії України) та Пакіна Ю.В., Барабаш В.В., Пилипенка М.Ю. (п.п. 2-3 постанови відповідача № 30 від 28.09.20 р., ДООПП “ЗА МАЙБУТНЄ”) про відкликання згоди балотуватися кандидатом у депутати та докази повідомлення організацій відповідних партій про отримання таких заяв.

Встановити Мирноградській міській територіальній виборчій комісії Покровського району Донецької області строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом доказів до 04 жовтня 2020 року до 12:00 години.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються:

1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом.

Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України “Про електронний цифровий підпис” (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.   

 

 

Суддя                                                                                 С.І. Бабіч