flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9581/20-а

14 жовтня 2020, 14:15

Завантажити скановану копію

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про відкриття провадження у справі

 

 

           14 жовтня 2020 р.                                                Справа №200/9581/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Аканов О.О., розглянувши матеріали позовної заяви кандидата  на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Масло Яни Сергіївни (зареєстроване місце проживання: Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, буд.346, кв.45, фактичне місце проживання/перебування: Донецька область, Мар’їнський район, село Вовчанка, вул..Свердлова, буд.54,  реєстраційний номер облікової картки платника податків 3241101003) до Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (84300, Донецька область, м. Краматорськ, площа Миру, 2,  код ЄДРПОУ 43756405) про

визнання постанови Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області №80 від 09.10.2020 незаконною в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” та скасування постанови №80 від 09.10.2020 в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”,–

В С Т А Н О В И В:

14 жовтня 2020 року о 11 год. 37 хв. до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява кандидата  на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Масло Яни Сергіївни (зареєстроване місце проживання: Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, буд.346, кв.45, фактичне місце проживання/перебування: Донецька область, Мар’їнський район, село Вовчанка, вул..Свердлова, буд.54,  реєстраційний номер облікової картки платника податків 3241101003) до Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (84300, Донецька область, м. Краматорськ, площа Миру, 2,  код ЄДРПОУ 43756405), в якій позивач просить визнати постанову Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області №80 від 09.10.2020 незаконною в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”; скасувати постанову №80 від 09.10.2020 в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”.

Даний спір виник щодо правовідносин, пов`язаних з виборчим процесом, та відповідно до статей 22, 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог статей 160, 161, 171 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що в даному випадку наявні достатні та необхідні правові підстави для відкриття провадження та витребування доказів по справі.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 160, 161, 171, 273 КАС, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі №200/9581/20-а.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 14 год. 30 хв. 15 жовтня 2020 року у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, що розташований, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Встановити строк до 13 год. 30 хв. 15 жовтня 2020 року, протягом якого відповідач у справі може подати відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачеві, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними в ній матеріалами.

Зобов`язати Краматорську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області надати суду належним чином засвідчені:

1)    копію подання про включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” до постанови №80 від 09.10.2020 року;

2) копію журнала вхідної кореспонденції про реєстрацію подання про включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” ;

3) копію постанови Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про утворення ДВК №80 від 09.10.2020 з відповідними додатками;

4) копію постанови Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про відхилення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій за умови її прийняття;

5) копію акта, складеного членами Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області, при прийнятті подання про включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” (про пошкодження диску) за умови його прийняття.

Витребувані докази подати до суду шляхом подання їх безпосередньо до Донецького окружного адміністративного суду та шляхом надіслання на офіційну електронну адресу суду у строк до 13 год. 30 хв. 15 жовтня 2020 року.

Повідомити сторін, що їх особиста участь у справі не є обов’язковою.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Адміністративна справа розглядатиметься судом колегіально у складі трьох судів.

Невідкладно повідомити учасників справи про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. 

 

 

           Суддя                                                                                                                                                              О.О. Аканов