flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9581/20-а

15 жовтня 2020, 16:08

Завантажити скановану копію

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про залучення третьої особи

 

 

           15 жовтня 2020 р.                                                Справа №200/9581/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі колегії:

головуючої судді Аканова О.О.,

суддів Дмитрієва В.С., Куденкова К.О.,

розглянувши в письмовому провадженні позовну заяву Масло Яни Сергіївни (зареєстроване місце проживання: Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, буд.346, кв.45, фактичне місце проживання/перебування: Донецька область, Мар’їнський район, село Вовчанка, вул..Свердлова, буд.54,  реєстраційний номер облікової картки платника податків 3241101003) до Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (84300, Донецька область, м. Краматорськ, площа Миру, 2,  код ЄДРПОУ 43756405) про

визнання постанови Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області №80 від 09.10.2020 незаконною в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” та скасування постанови №80 від 09.10.2020 в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”,-

 

ВСТАНОВИВ:

 

  Позивач звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з вищевказаним позовом, просив визнати   протиправною та скасувати постанову Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області №80 від 09.10.2020 незаконною в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” та скасувати постанову №80 від 09.10.2020 в частині включення до складу відповідних дільничних виборчих комісій кандидатур, включених до цих дільничних виборчих комісій, за поданням Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”.

Сторони до суду не з’явились, про час, місце, дату розгляду справи повідомлені належним чином.

  Оскаржуваною постановою затверджено склади дільничних виборчих комісій виборчих дільниць, зокрема, від Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”.

Відповідно до частини 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов’язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов’язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

 Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права та інтереси Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”, оскільки особи висунуті вказаною організацією входять до складу відповідних ДВК, колегія суддів вважає за необхідне залучити вказану особу до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись статтями 48, 243, 248, 256, 294, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

 

Залучити Донецьку обласну організацію Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ” (місцезнаходження: 84500, Донецька обл., місто Артемівськ(п), ВУЛИЦЯ СИБІРЦЕВА, будинок 17, код ЄДРПОУ 26001110) до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

 

Витребувати у Донецької обласної організації Політичної партії “СОЛІДАРНІСТЬ ЖІНОК УКРАЇНИ”  докази,  щодо  дати та часу отримання Краматорською міською територіальною виборчою комісією Краматорського району Донецької області подання від 30.09.2020 для обов"язкового включення до складу ДВК.

 

Відкласти судове засідання на 16 жовтня 2020 року о 10 год.00 хв.

Запропонувати третім особам надати свої пояснення щодо позову із викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Ухвала оскарженню не підлягає.  

 

 

 

Головуючий суддя                                                                        О.О. Аканов

 

Судді                                                                                               В.С.Дмитрієв

                                                                        

                                                                                                        К.О.Куденков