flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9618/20-а

16 жовтня 2020, 14:08

Завантажити

Донецький окружний адміністративний суд

 

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

                                                                                                                                

16 жовтня 2020 року                                                                                       справа № 200/9618/20-а

м. Слов'янськ, вул. Добровольського,1

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Смагар С.В., ознайомившись з позовною заявою Свєтлова Ігоря Олеговича (РНОКПП 3511000818, 84100, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Шмідта, 66)

до 1) Кандидата на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області Придворова Павла Анатолійовича (84100, Донецька область, м. Слов’янськ, пров. Парковий,4/25); 2) Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (код ЄДРПОУ 43757016, 84100 Донецька область, м. Слов’янськ, площа Соборна,2)   

про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії

 

ВСТАНОВИВ:

    Свєтлов Ігор Олегович о 18 год. 05 хв. 15 жовтня 2020 року звернувся до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Кандидата на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області Придворова Павла Анатолійовича; 2) Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання дій першого відповідача, щодо здійснення передвиборчої агітації у формі розміщення друкованих матеріалів з текстом “Відновимо економічні відносини з Росією! Павло Придворов” на спеціальних конструкціях зовнішньої реклами за адресою вулиця Вчительська, 2 (колишня вулиця Калініна, 2) м. Слов’янськ, Краматорський район, Донецька область, протиправними; визнання дій першого відповідача, щодо використання у передвиборчій агітації буклет формату А5 з програмою кандидата на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області га місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Придворова Павла Анатолійовича, протиправними; зобов’язання першого відповідача здійснити демонтаж друкованих матеріалів передвиборчої агітації з текстом “Відновимо економічні відносини з Росією! Павло Придворов” на спеціальних конструкціях зовнішньої реклами за адресою вулиця Вчительська, 2 (колишня вулиця Калініна, 2) м. Слов’янськ, Краматорський район, Донецька область; зобов’язання першого відповідача вилучити з обігу усі примірники друкованих матеріалів передвиборчої агітації, а саме буклет формату А5 з програмою кандидата на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Придворова Павла Анатолійовича з надрукованими передвиборчими агітаційними закликами, що підбурюють до порушення територіальної цілісності України, а саме (мовою оригіналу) “за восстановление экономических связей с Россией…”; зобов’язання другого відповідача скасувати реєстрацію кандидата на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Придворова Павла Анатолійовича, висунутого Донецькою регіональною організацією політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”.

     Ухвалою від 16 жовтня 2020 року (08 год. 00 хв.) суд залишив без руху позовну заяву та встановив позивачу строк на усунення виявлених судом недоліків позовної заяви до 13 год. 00 хв. 16 жовтня 2020 року.

     16 жовтня 2020 року на адресу суду надійшла уточнена позовна заява.

     Суд зазначає, що відповідно до частини 3 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

     Позовна заява відповідає вимогам статтей 160, 161, 172, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

     Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

     Підстави для повернення позовної заяви особі, яка її подала, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

     Також суд звертає увагу на те, що особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені ст. 273 КАС України.

     Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені статтею 273 КАС України.

     Особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ визначені статтею 269 КАС України. Відповідно до якої заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

     Також суд звертає увагу сторін на той факт, що згідно з частиною 11 статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

     Відповідно до ч. 7 ст. 31 Кодексу адміністративного судочинства України,  якщо справа має розглядатися суддею одноособово, але цим Кодексом передбачена можливість колегіального розгляду такої справи і про це прийнято відповідне рішення, така справа розглядається в суді першої інстанції – колегією суддів, до складу якої включається суддя, визначений Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою при автоматизованому розподілі справ, та два судді, додатково визначених Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою після прийняття рішення про колегіальний розгляд справи.

     Згідно правил статті 19 КАС України (предметна юрисдикція) та статей 25-27 КАС України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

     Керуючись ст.ст. 31, 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти до розгляду позовну заяву Свєтлова Ігоря Олеговича (РНОКПП 3511000818, 84100, Донецька область, м. Слов’янськ, вул.Шмідта,66,) до 1) Кандидата на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області Придворова Павла Анатолійовича (84100, Донецька область, м. Слов’янськ, пров. Парковий,4/25); 2) Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (код ЄДРПОУ 43757016, 84100 Донецька область, м. Слов’янськ, площа Соборна,2) про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії кандидата на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Аврамова Анатолія Костянтиновича (РНОКПП 1975300352, 87455, Донецька область, Мангушський район, с. Урзуф, вул. Набережна, буд. 21 А) до Мангушської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області (ЄДРПОУ 43789509, 87400, Мангушський район, смт. Мангуш, пр-т. Миру, 72) про скасування рішення від 2 жовтня 2020 року № 1, зобов’язання вчинити певні дії.
  2. Відкрити провадження по справі № 200/9618/20-а.
  3. Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 17 жовтня 2020 року о 09:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.
  4. Направити кандидату на посаду Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області Придворову Павлу Анатолійовичу та Слов’янській міській територіальній виборчій комісії Краматорського району Донецької області копії позовної заяви та доданих до неї документів.
  5. Учасникам справи надати документи на підтвердження повноважень їх представників згідно ст. ст. 59, 60 КАС України та оригінали (для огляду у судовому засіданні) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви та тих, що будуть надані суду.
  6. Зобов’язати Слов’янську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області надати суду належним чином засвідчену копію постанови Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області від 26 вересня 2020 року № 2, якою Придворова Павла Анатолійовича зареєстровано кандидатом на посаду Слов’янського міського голови на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.
  7. Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом доказів до 17 жовтня 2020 року до 08 год. 30 хв., а також одночасно запропонувати відповідачам надіслати відзив та докази на офіційну електронну адресу суду inbox@adm.dn.court.gov.ua.
  8. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.
  9. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом.
  10. Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України “Про електронний цифровий підпис” (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).
  11. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.
  12. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.   
  13. Адміністративна справа розглядатиметься колегіально у складі трьох суддів.

 

 

 Головуючий  Суддя                                                                                  ­­­­­­­­­­­С.В. Смагар