flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №233/4619/20

20 жовтня 2020, 16:58

Завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

 

 

20 жовтня 2020 р.                                                Справа № 233/4619/20 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді  Хохленкова О.В. розглянувши позовну заяву Маслової Наталії Іванівни до відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради про зміну виборчої адреси та включення до списку виборців за місцем проживання, -

 

У С Т А Н О В И В:

 

  15 жовтня 2020 року позивач Маслова Наталія Іванівна звернулася до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з позовною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради про зміну виборчої адреси та включення до списку виборців за місцем проживання.

Ухвалою від 16 жовтня 2020 року суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, відповідно до ст.29 КАС України передала адміністративний позов Маслової Наталії Іванівни до відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради про зміну виборчої адреси та включення до списку виборців за місцем проживання на розгляд Донецького окружного адміністративного суду.

20 жовтня 2020 року на підставі  витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу було розподілено судді головуючому Хохленкову О.В.

19 жовтня 2020 року через канцелярію Донецького окружного адміністративного суду від позивачки Маслової Наталії Іванівни надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду на підставі п.5 ч.1 ст.240 КАС України.

Провадження по справі 233/4619/20 не відкрито.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно з вимогами пункту 2 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо він до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Враховуючи положення норм, передбачених п.2 ч.4 ст.169 та п.5 ч.1 ст.240 КАС України, суд приходить до висновку, що позивач може скористатися своїм правом на залишення позовної заяви без розгляду, лише за тієї умови, якщо провадження у справі вже було відкрито.

Якщо ж провадження по справі не відкрито, то застосовується норма, передбачена п.2 ч.4 ст.169 КАС України.

Таким чином, суд розцінює заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду як заяву про відкликання позовної заяви та приходить до висновку щодо задоволення заяви позивача, внаслідок чого позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Суд роз’яснює позивачу, що у такому випадку він не позбавлений права на повторне звернення до суду із даним позовом.

Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 169, статей 248, 256, 278, 294 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

 

УХВАЛИВ:

 

Заяву позивача Маслової Наталії Іванівни від 19.10.2020 року задовольнити.

Повернути позовну заяву Маслової Наталії Іванівни до відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради про зміну виборчої адреси та включення до списку виборців за місцем проживання.

Ухвала прийнята в нарадчій кімнаті та підписана суддею головуючим 20 жовтня 2020 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається у дводенний строк з дня її  проголошення з дня її проголошення. Якщо розгляду справи було здійснено в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. 

 

 

Суддя                                                                      О.В. Хохленков