flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9743/20-а

21 жовтня 2020, 13:36

Завантажити скановану копію

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

21 жовтня 2020 р.                                                Справа №200/9743/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Голуб В.А., розглянувши матеріали позовної заяви кандидата на посаду Мирноградського міського голови Ревва Лариси Миколаївни до кандидата на посаду Мирноградського міського голови Брикалова Олександра Леонідовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача-Благодійний фонд “Надія” про визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії,  -

 

УСТАНОВИЛА:

 

20 жовтня 2020 о 18 год. 40 хв. до Донецького окружного адміністративного суду через відділ документообігу та архівної роботи надійшла позовна заява кандидата на посаду Мирноградського міського голови Ревва Лариси Миколаївни (85323, Донецька обл., м. Мирноград, вул. Уфімська, 7/1)  до кандидата на посаду Мирноградського міського голови Брикалова Олександра Леонідовича (85321, Донецька обл., м. Мирноград, вул. Стрітенська, 182), третя особа -Благодійний фонд “Надія” (85307, Донецька обл., м. Покровськ, мікрорайон Шахтарський, 7-а), в якій позивачка просить:

  • визнати дії кандидата на посаду Мирноградського міського голови - Брикалова Олександра Леонідовича щодо порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації протиправними;
  • зобов'язати кандидата на посаду Мирноградського міського голови - Брикалова Олександра Леонідовича та благодійний фонд “Надія” вчинити певні дії з метою запобігання порушення прав на чесні вибори та належне здійснення виборчих процедур і механізмів, передбачених Конституцією України та Виборчим кодексом України, шляхом утримуватись від порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації, передбачених ч.3 ст.14., ч. 5 ст.51., ч.6 ст.57 Виборчого кодексу України.

Водночас, 21.10.2020 року представником позивачки надано уточнення до адміністративного позову, відповідно до яких останній конкретизував вид учасника справи - третьої особи, а саме зазначив, що благодійний фонд “Надія” виступає у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Крім того, представник позивачки уточнив   позовні вимоги, виклавши їх в такій редакції:

визнати  протиправними дії кандидата на посаду Мирноградського міського голови - Брикалова Олександра Леонідовича щодо порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації протиправними, які полягають у здійсненні кандидатом на посаду Мирноградського міського голови - Брикаловим Олександром Леонідовичем предвиборчої агітації під час проведення благодійним фондом "Надія" благодійних акцій, які організовувались та проводились за рахунок благодійного фонду "Надія" в період строку предвиборної агітації та супроводжувались роздачею подарункових наборів, організаціями екскурсій, фуршетів, згадуванням імені кандидата на посаду Мирноградського міського голови - Брикалова Олександра Леонідовича;

зобов'язати кандидата на посаду Мирноградського міського голови - Брикалова Олександра Леонідовича вчинити певні дії з метою запобігання порушення прав на чесні вибори та належне здійснення виборчих процедур і механізмів, передбачених Конституцією України та Виборчим кодексом України, шляхом утримуватись від порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації, передбачених ч.3 ст.14., ч. 5 ст.51., ч.6 ст.57 Виборчого кодексу України.

Суд зазначає, що даний спір виник щодо правовідносин, пов`язаних з виборчим процесом, та відповідно до статей 22, 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог статей 160, 161, 171 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що в даному випадку наявні достатні та необхідні правові підстави для відкриття провадження та підготовки справи до розгляду.

 

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 160, 161, 171, 273 КАС, -

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата на посаду Мирноградського міського голови Ревва Лариси Миколаївни до кандидата на посаду Мирноградського міського голови Брикалова Олександра Леонідовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача -Благодійний фонд “Надія” про визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу 2 “Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ” КАС України.

Призначити судове засідання на 21 жовтня 2020 року о 16:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити сторін.

Зобов’язати позивача надати до 15:00 год. 21 жовтня 2020 року:

- належним чином завірену копію паспорта громадянина України (всіх сторінок) та РНОКПП, виданого на ім’я Ревва Лариси Миколаївни;

Зобов’язати відповідача надати до 15:00 год. 21 жовтня 2020 року:

- належним чином завірену копію паспорта громадянина України (всіх сторінок) та РНОКПП, виданого на ім’я Брикалова Олександра Леонідовича;

Запропонувати відповідачу надати до суду відзив на позовну заяву та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів та надати до суду докази такого направлення (надання) до 15:00 год. 21 жовтня 2020 року.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Роз’яснити, що третя особа має право подати пояснення щодо позову до 15:00 год. 21 жовтня 2020 року.

Копію ухвали суду надіслати сторонам, у порядку визначеному статтею 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.  

 

 

 

Суддя                                                                                В.А. Голуб