flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 233/4608/20

21 жовтня 2020, 13:58

Скан-копія

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

приміщення суду за адресою: 84122, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

 

20.10.2020 р.                                                               Справа № 233/4608/20

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Чекменьов Г.А., ознайомившись з позовною заявою Клімова Юрія Олександровича до Відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради про зміну виборчої адреси та включення до списку виборців за місцем проживання,

 

В С Т А Н О В И В:

 

20 жовтня 2020 року з Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області відповідно до ухвали від 16 жовтня 2020 року про передання справи № 233/4608/20 за підсудністю, надійшли матеріали позовної заяви Клімова Юрія Олександровича до Відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради, в якій позивач просив:

змінити виборчу адресу на фактичну адресу проживання: Донецька область, м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, буд. 3;

включити до списку виборців за місцем проживання: Донецька область, м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, буд. 3, визначивши дільницею для голосування виборчу дільницю № 140947, що знаходиться за адресою: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Вінницька, буд 44.      

19 жовтня 2020 року на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява позивача про залишення позовної заяви без розгляду на підставі пункту 5 частини 1 статті 240 КАС України.     

Суд звертає увагу на те, що вищезазначена заява Клімова Ю.О. направлена з електронної адреси, яка була зазначена ним в позовній заяві.  

Згідно з нормами пункту 5 частини 1 статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду. Відповідно до вимог пункту 2 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Аналізуючи положення вищезазначених норм, суд приходить до висновку, що залишення позовної заяви без розгляду можливо з ініціативи позивача лише за умови, якщо провадження у справі вже було відкрито.

За приписами статті 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи, що провадження по справі № 233/4608/20 не було відкрито, приймаючи до уваги права позивача вільно розпоряджатися позовними вимогами, суд розцінює його заяву як відкликання позовної заяви, внаслідок чого вона підлягає поверненню позивачу.

При цьому суд зазначає, що відповідно до частини 8 статті 169 КАС України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі викладеного, керуючись статтями 169, 248, 256, 278, 294 КАС України, суд  

 

У Х В А Л И В:

 

Позовну заяву Клімова Юрія Олександровича до Відділу ведення Державного реєстру виборців Костянтинівської міської ради про зміну виборчої адреси та включення до списку виборців за місцем проживання - повернути позивачеві разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала складена та підписана 20 жовтня 2020 року та набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду у дводенний строк з дня її  проголошення. Якщо розгляду справи було здійснено в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (вебадреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

 

Суддя                                                           Г.А. Чекменьов