flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9869/20-а

23 жовтня 2020, 21:03

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

23 жовтня 2020 р.                                                  Справа №200/9869/20-а

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Аляб’єв І.Г., ознайомившись з позовною заявою кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича (вул.Зарічна, б.24, смт.Біленьке, місто Краматорськ, Донецька область, 84313, РНОКПП 2725109776) до Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (пл.Миру, 2, м.Краматорськ, Донецька область, 84313, код ЄДРПОУ 43756405) про зобов’язання зареєструвати офіційних спостерігачів, -

 

в с т а н о в и в:

 

23 жовтня 2020 року о 16 годині 05 хвилин,  до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича до Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області, в якій позивач просить:

  • зобов’язати Краматорську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області зареєструвати офіційних спостерігачів від кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича відповідно до наданого 19 жовтня 2020 року подання про реєстрацію офіційних спостерігачів та негайно, але в будь-якому випадку до 23:59 24 жовтня 2020 року, видати відповідні посвідчення зазначеним офіційним спостерігачам.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2020 року позовну заяву залишено без руху та надано строк на усунення недоліків позовної заяви. Недоліки позовної заяви позивачем усунуто.

Таким чином, позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171, 172, 273, 276, 279 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Відповідно до статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Для ухвалення законного та обґрунтованого судового рішення у цій справі, керуючись статтями 77, 80 КАС України, суд вважає за необхідне витребувати докази у позивача та відповідача.

Приймаючи до уваги категорію та складність справи, суд приходить до висновку про доцільність її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 160, 161, 172, 173, 179, 248, 256, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича (вул.Зарічна, б.24, смт.Біленьке, місто Краматорськ, Донецька область, 84313, РНОКПП 2725109776) до Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (пл.Миру, 2, м.Краматорськ, Донецька область, 84313, код ЄДРПОУ 43756405) про зобов’язання зареєструвати офіційних спостерігачів та відкрити провадження у справі №200/9869/20-а.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження та призначити судове засідання на 24 жовтня 2020 року о 14 години 30 хвилин в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Витребувати у кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича належним чином завірену та читабельну копію посвідчення кандидати на посаду міського голови Краматорської територіальної громади.

Витребувати у Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області належним чином завірену та читабельну:

- відповідний документ (постанову Центральної виборчої комісії) про утворення та кількісний склад Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області;

- оригінал подання про реєстрацію офіційних спостерігачів від кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича з копіями доданих до нього документами;

- доказ дати реєстрації вказаного подання про реєстрацію офіційних спостерігачів відповідачем;

- докази включення 21 жовтня 2020 року та 22 жовтня 2020 року в порядок денний для вирішення питань на засіданні Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області питання про реєстрацію офіційних спостерігачів від кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича;

- протокол засідання Краматорської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області 21 жовтня 2020 року та 22 жовтня 2020 року або витяг з нього з відображенням кількості присутніх членів Комісії та результату голосування з питання про реєстрацію офіційних спостерігачів від кандидата на посаду міського голови Краматорської територіальної громади Гончаренко Олександра Васильовича.

Встановити строк для подання витребуваних доказів – до 12 години 00 хвилин 24 жовтня 2020 року.

Зобов’язати сторін подати до суду витребувані докази шляхом подання їх безпосередньо до Донецького окружного адміністративного суду та шляхом надіслання на офіційну електронну адресу суду inbox@adm.dn.court.gov.ua.

Установити відповідачу строк для подання відзиву до 12 години 00 хвилини 24 жовтня 2020 року на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Адміністративна справа розглядатиметься Донецьким окружним адміністративним судом у складі судді Аляб’єва І.Г. одноособово. 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.