flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справi №200/10040/20-а

29 жовтня 2020, 15:01

Завантажити скановану копiю

Україна

 Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

          29 жовтня 2020 р.                                                  Справа №200/10040/20-а  

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді – Дмитрієва В.С., суддів -  Куденкова К.О.,  Чекменьова Г.А. розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за позовом кандидата на посаду Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області Азарова Павла Миколайовича   до Нікольської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області, третя особа: кандидат на посаду Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області Мітько Василь Михайлович про визнання протиправними та скасування постанов Нікольської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області №29 від 27.10.2020, № 31 від 28.10.2020, зобов'язання Нікольської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області повторно прийняти рішення,-

В С Т А Н О В И В:

28 жовтня 2020 року о 23 год. 25 хв. до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов кандидата на посаду Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області Азарова Павла Миколайовича   до Нікольської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області, третя особа кандидат на посаду Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області Мітько Василь Михайлович про визнання протиправними та скасування постанов Нікольської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області №29 від 27.10.2020, № 31 від 28.10.2020; зобов'язання Нікольської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області повторно прийняти рішення про визнання особи обраною Нікольським селищним головою Маріупольського району Донецької області на підставі протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №№ 140196, 140197, 140198, 140199, 140200, 140201, 140202, 140204, 140205, 140214, 140215, 140216, 140218 з виборів Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області, а також протоколу про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 140203 з виборів Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області, здійснений Нікольською селищною територіальною виборчою комісією Маріупольського району Донецької області.

Ухвалою суду від 29 жовтня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справи та призначено судове   засідання на 29 жовтня 2020 року о 16 год. 00 хв.

29 жовтня 2020 року від представника кандидата на посаду Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області Азарова Павла Миколайовича, засобами електронного   зв’язку, надійшло клопотання, в якому представник позивача просить суд забезпечити можливість присутності кандидата на посаду селищного голови Нікольської територіальної громади Маріупольського району Донецької області – Азарова Павла Миколайовича та представника Лисова Володимира Леонідовича  у судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до частини 1 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства   України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою.

Згідно з вимогами частини 3 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства   України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ураховуючи віддаленість місця проживання позивача від місця проведення судового засідання, суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 180, 181, 195, 248, 256   Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -                                                                                                              

УХВАЛИВ:

Клопотання представника кандидата на посаду Нікольського селищного голови Маріупольського району Донецької області Азарова Павла Миколайовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, задовольнити.

Забезпечити участь кандидата на посаду селищного голови Нікольської територіальної громади Маріупольського району Донецької області – Азарова Павла Миколайовича та представника Лисова Володимира Леонідовича в судовому засіданні, яке відбудеться 29 жовтня 2020 року о 16 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із застосуванням сервісу “EASYCON”.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.    

 

Головуючий суддя                                                                         В.С. Дмитрієв

 

Судді                                                                                               К.О. Куденков

                                                                      

                                                                                                       Г.А. Чекменьов