flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10087/20-а

31 жовтня 2020, 09:44

завантажити

Донецький  окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

«30» жовтня 2020 року                                                                                     справа №200/10087/20-а

 

Донецький окружний адміністративний суд у складі  головуючого судді - Кониченка Олега Миколайовича, ознайомившись з позовною заявою

кандидата в депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №5 Донецької обласної організації політичної партії “Слуга народу” з виборів депутатів Маріупольської міської ради Маріупольського району Донецької області Хліменкової Катерини Валентинівни (87500, Донецька область, м. Маріуполь, пр. Перемоги, буд. 123, кв. 99)

до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області (87524, Україна, Донецька область, місто Маріуполь, проспект Металургів, 150)

про визнання протиправним та скасування протоколу про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі, зобов’язання здійснити перерахунок голосів

 

ВСТАНОВИВ:

 

30 жовтня 2020 року об 11 год. 27 хв. до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов кандидата в депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №5 Донецької обласної організації політичної партії “Слуга народу” з виборів депутатів Маріупольської міської ради Маріупольського району Донецької області Хліменкової Катерини Валентинівни до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про визнання протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 29.10.2020 року таким, що не відповідає вимогам законодавства (є протиправним), порушує виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу та скасувати його та зобов’язання Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області здійснити перерахунок голосів з виборів депутатів Маріупольської міської ради Маріупольського району Донецький області.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.10.2020 року адміністративну справу № 200/10087/20-а передано на розгляд судді Кониченку О.М.

З матеріалів справи вбачається, що спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції Донецького окружного адміністративного суду та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 159-161 Кодексу адміністративного судочинства України відсутні підстави, визначені статтями 169-170 КАС України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, тому підлягає прийняттю до провадження та розгляду судом.

Відповідно до частини 1 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративні справи, предметом оскарження в яких є рішення, дії чи бездіяльність Кабінету Міністрів України, Національного банку України, окружної виборчої комісії (окружної комісії з референдуму), розглядаються і вирішуються в адміністративному суді першої інстанції колегією у складі трьох суддів.

Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій визначено ст. 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ визначені статтею 269 КАС України. Відповідно до якої заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Також суд звертає увагу сторін на той факт, що згідно з частиною 11 статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Згідно правил статті 19 КАС України (предметна юрисдикція) та статей 25-27 КАС України (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

На підставі викладеного, керуючись статтею 159-161, 165-170, 260, 269, 273  Кодексу адміністративного судочинства України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №200/10087/20/20-а за позовом кандидата в депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №5 Донецької обласної організації політичної партії “Слуга народу” з виборів депутатів Маріупольської міської ради Маріупольського району Донецької області Хліменкової Катерини Валентинівни до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про визнання протиправним та скасування протоколу про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі, зобов’язання здійснити перерахунок голосів.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні “31” жовтня 2020 року о 13 год. 00 хв., у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 1. 

Позивачу надати до суду оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги для огляду та оригінал посвідчення кандидата в депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №3, виданого на ім’я Хліменкової Катерини Валентинівни.

Відповідачу  до 11 год. 00 хв. “ 31” жовтня 2020 року, надати до суду на електронну поштову скриньку:inbox@adm.dn.court.gov.ua та на поштову адресу суду:   84112, Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, відзив на позовну заяву з доказами на його підтвердження з одночасним надісланням (наданням) його копії та доданих до нього документів позивачу.

Зобов`язати відповідача надати суду належним чином засвідчені копії:

- договору з підприємством - виготовником на друк виборчих бюлетнів для голосування на місцевих виборах депутатів до Маріупольської міської ради Маріупольського району Донецької області;

- актів приймання-передачі виготовлених бюлетенів з зазначенням їх кількості;

- зведеної інформації, яка була оприлюднена Маріупольською міською територіальною виборчою комісією на веб-сайті Маріупольської міської ради або в інший, визначений цією комісією, спосіб, або на стенді офіційних документів комісії (ст. 242 Виборчого кодексу України).

Зобов`язати відповідача надати суду оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії:

- протоколу від 29.10.2020 року на 52 аркушах Примірник №1;

- Протокол(и) засідання комісії про прийняття виборчих бюлетнів Маріупольською міською територіальною виборчою комісією щодо виборів депутатів Маріупольської міської ради Маріупольського району Донецької області;

- розпорядчих документів щодо утворення Маріупольської міської територіальної виборчої комісії та визначення її керівного складу.

Витребувані докази подати до суду шляхом подання їх безпосередньо до Донецького окружного адміністративного суду та шляхом надіслання на офіційну електронну адресу суду у строк до 11 год. 00 хв. “ 31” жовтня 2020 року.

Роз’яснити сторонам, що неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -http://court.gov.ua/fair/sud0570.

Адміністративна справа розглядатиметься Донецьким окружним адміністративним судом у складі  колегії з трьох суддів.

Роз’яснити сторонам, що   письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено Кодексом адміністративного судочинства України, електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України “Про електронний цифровий підпис” (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає крім випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.         

 

 

Суддя                                                                                                                         О.М. Кониченко