flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10109/20-а

01 листопада 2020, 10:30

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

 

 

01 листопада 2020 р.                                                       Справа № 200/10109/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабаш Г.П., розглянувши позовну заяву кандидата у депутати Маріупольської міської ради від Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” Клименка Володимира Степановича до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Донецької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Регіональна організація Політичної партії “Блок Вадима Бойченко” в Донецькій області, Донецька обласна організація Політичної партії “За Майбутнє”, Донецька обласна організація Політичної партії “Наш Край”, Донецька обласна організація Політичної партії “УДАР” (Український демократичний альянс за Реформи) Віталія Кличка”, Донецька територіальна організація Політичної партії “Європейська Солідарність”, Донецька обласна організація Політичної партії “Слуга Народу”, Донецька обласна партійна організація Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, Донецька обласна організація Політичної партії “Партія Шарія”, Маріупольська міська організація Політичної партії “Сила Людей”, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії, -

                                               

В С Т А Н О В И В:

 

  31 жовтня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов кандидата у депутати Маріупольської міської ради від Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” Клименка Володимира Степановича до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Донецької області, в якому позивач просить суд:

- визнати противоправним та скасувати протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 2 без дати;

- визнати противоправним та скасувати протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 3 без дати;

 - зобов’язати Центральну районну у місті Маріуполі територіальну виборчу комісію Донецької області скласти протокол про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 2 із урахуванням даних протоколів дільничних виборчих комісій № № 142234, 142245, які відображають фактичне волевиявлення громадян;

- зобов’язати Центральну районну у місті Маріуполі територіальну виборчу комісію Донецької області скласти протокол про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 3 із урахуванням даних протоколів дільничних виборчих комісій №№ 142261, 142275, 142280, 142282, 142283, які відображають фактичне волевиявлення громадян.

Частиною 2 статті 171 КАС України передбачено, що суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Перевіривши матеріали адміністративного позову, судом встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог, встановлених ст.ст. 160, 161 КАС України, з огляду на наступне.

Так, відповідно до п. 2 ч. 5ст. 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Згідно з п. 4 ч. 5 ст. 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються, зокрема, зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

За приписами п. 9 ч. 1 ст. 4 КАС України відповідач - суб’єкт владних повноважень,а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача. Відповідно до ч. 4 ст. 273 КАС України рішення, дії чи бездіяльність територіальних (окружних) виборчих комісій щодо підготовки та проведення місцевих виборів, виборів Президента України, народних депутатів України; обласних комісій з референдуму і комісії Автономної Республіки Крим з всеукраїнського референдуму, а також членів зазначених комісій оскаржуються до окружного адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії.

Суд встановив, що відповідачем за даним позовом позивач визначив Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Донецької області, при цьому оскаржує протоколи та просить зобов’язати вчинити дії Центральну районну у місті Маріуполі територіальну виборчу комісію Донецької області.

З огляду на викладене, позивачу слід уточнити відповідача у справі.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що даний позов слід залишити без руху, із наданням позивачеві строку для усунення його недоліків.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

УХВАЛИВ:

 

Позовну заяву кандидата у депутати Маріупольської міської ради від Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” Клименка Володимира Степановича до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Донецької області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позивачу строк до 11 год. 00 хв. 01 листопада 2020 року для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду позовної заяви з визначенням відповідача, до якого звернуті позовні вимоги.

У разі якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, позовна заява повертається позивачеві. Копію цієї ухвали невідкладно надіслати особі, яка звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (вебадреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

 

 

 

 

Суддя                                                                                 Г.П. Бабаш