flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справi №200/10109/20-а

01 листопада 2020, 15:12

Завантажити скановану копію

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

01 листопада 2020 р.                                                      Справа № 200/10109/20-а

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабаш Г.П., розглянувши позовну заяву кандидата у депутати Маріупольської міської ради від Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” Клименка Володимира Степановича до Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Регіональна організація Політичної партії “Блок Вадима Бойченко” в Донецькій області, Донецька обласна організація Політичної партії “За Майбутнє”, Донецька обласна організація Політичної партії “Наш Край”, Донецька обласна організація Політичної партії “УДАР” (Український демократичний альянс за Реформи) Віталія Кличка”, Донецька територіальна організація Політичної партії “Європейська Солідарність”, Донецька обласна організація Політичної партії “Слуга Народу”, Донецька обласна партійна організація Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, Донецька обласна організація Політичної партії “Партія Шарія”, Маріупольська міська організація Політичної партії “Сила Людей”, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії, -                                            

В С Т А Н О В И В:

31 жовтня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов кандидата у депутати Маріупольської міської ради від Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” Клименка Володимира Степановича до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Донецької області, в якому позивач просить суд:

- визнати противоправним та скасувати протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 2 без дати;

- визнати противоправним та скасувати протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 3 без дати;

- зобов’язати Центральну районну у місті Маріуполі територіальну виборчу комісію Донецької області скласти протокол про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 2 із урахуванням даних протоколів дільничних виборчих комісій №№142234, 142245, які відображають фактичне волевиявлення громадян;

- зобов’язати Центральну районну у місті Маріуполі територіальну виборчу комісію Донецької області скласти протокол про підсумки голосування у межах територіального виборчого округа № 3 із урахуванням даних протоколів дільничних виборчих комісій №№ 142261, 142275, 142280, 142282, 142283, які відображають фактичне волевиявлення громадян.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 01.11.2020 року дану позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених судом недоліків шляхом надання до суду позовної заяви з визначенням відповідача, до якого звернуті позовні вимоги.

Недоліки позовної заяви усунуті позивачем у встановлений ухвалою строк шляхом надання до суду позовної заяви з визначенням вірного відповідача, до якого звернуті позовні вимоги.

Позовна заява після усунення недоліків відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160-161,273,276 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження.

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Дана справа має бути розглянута за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, передбачених розділом 2 глави 11 КАС України.

З огляду на положення ч.1 ст.33 КАС України, дана справа буде розглядатись і вирішуватись колегією у складі трьох суддів.

Частиною 4   ст. 9 КАС України   передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно із ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

За приписами ч. 2 та ч. 3   ст. 77 КАС України   встановлено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі наведеного, суд вважає необхідним витребувати у відповідача завірені належним чином копії наступних документів:

- витяг з протоколу безперервного засідання Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області в частині прийняття рішень згідно ч. 5 ст. 254 Кодексу стосовно виборчих дільниць №№ 142234, 142245, 142261, 142275, 142280, 142282, 142283;

-  протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах усього територіального виборчого округа № 2;

- протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах усього територіального виборчого округа № 3;

- протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих ділянках №№142234, 142245 округу №2;

- протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих ділянках №№142261, 142275, 142280, 142282, 142283 округу №3.

Керуючись 9, 33, 77, 80 171, 248, 256, 268 - 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата у депутати Маріупольської міської ради від Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” Клименка Володимира Степановича до Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Регіональна організація Політичної партії “Блок Вадима Бойченко” в Донецькій області, Донецька обласна організація Політичної партії “За Майбутнє”, Донецька обласна організація Політичної партії “Наш Край”, Донецька обласна організація Політичної партії “УДАР” (Український демократичний альянс за Реформи) Віталія Кличка”, Донецька територіальна організація Політичної партії “Європейська Солідарність”, Донецька обласна організація Політичної партії “Слуга Народу”, Донецька обласна партійна організація Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, Донецька обласна організація Політичної партії “Партія Шарія”, Маріупольська міська організація Політичної партії “Сила Людей”, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/10109/20-а.

Справа буде розглядатися у судовому засіданні колегією у складі трьох суддів.

Призначити судове засідання у справі на 01.11.2020 року о 16:30 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити учасників справи.

Витребувати від Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області завірені належним чином копії наступних документів:

- витяг з протоколу безперервного засідання Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області в частині прийняття рішень згідно ч. 5 ст. 254 Кодексу стосовно виборчих дільниць №№ 142234, 142245, 142261, 142275, 142280, 142282, 142283;

-  протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах усього територіального виборчого округа № 2;

- протокол Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області про підсумки голосування у межах усього територіального виборчого округа № 3;

- протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих ділянках №№142234, 142245 округу №2;

- протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих ділянках №№142261, 142275, 142280, 142282, 142283 округу №3.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом документів до 15 години 00 хвилин 01.11.2020 року. Витребувані документи надати до суду на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua).

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку, визначеному ст. 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню у випадку порушень правил підсудності.

 

 Суддя                                                                                Г.П. Бабаш