flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10118/20-а

02 листопада 2020, 14:01

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

 

 

02 листопада 2020 р.                                                        Справа №200/10118/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зінченко О.В., ознайомившись з позовною заявою Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” (юридична адреса: 84116, Донецька область, місто Слов’янськ, вулиця Волзька, буд. 162, код ЄДРПОУ 41767043) до Добропільської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (юридична адреса: 84122, Донецька область, місто Добропілля, вулиця Першотравнева, будинок 83, каб. 206, код ЄДРПОУ 43756494) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

 

ВСТАНОВИВ:

 

02 листопада 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” до Добропільської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області, в якій просить:

- визнати протиправним та скасувати протокол про результати виборів Добропільської міської ради від 30 жовтня 2020 року, складений Добропільською міською територіальною виборчою комісією Покровського району Донецької області;

- визнати протиправною бездіяльність Добропільської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області щодо неврахування відомостей в протоколах про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №№ 140760, 170761, 140762, 140763, 140764;

- зобов’язати Добропільську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області встановити результати виборів депутатів Добропільської міської ради шляхом складання уточненого протоколу про результати виборів Добропільської міської ради, яким врахувати відомості в протоколах про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №№ 140760, 170761, 140762, 140763, 140764.

Відповідно до статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом. 

Відповідно до частини першої статті 160 КАС України, до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті. 

Статтею 94 КАС України, визначено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

 За приписами частини другої статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Частиною п’ятою статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Проте, позивачем додані до позовної заяви документи, які не завірені належним чином.

Згідно з частинами першою та другою   статті 169 КАС України, суддя, встановивши що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, суд вважає за необхідне залишити даний позов без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 256, 273 КАС України, суд, -

                                                                                                                                                                                           

УХВАЛИВ:

 

Позовну заяву Донецької регіональної організації Політичної партії “Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ” до Добропільської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, - залишити без руху.

Встановити позивачеві строк до 16 год. 00 хв. 02 листопада 2020 року для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду додатків до позову, завірених належним чином у відповідності до частини п’ятої статті 94 КАС України у двох примірниках.

Після усунення недоліку позовної заяви, судом негайно буде вирішено питання стосовно відкриття провадження у справі та прийняття позовної заяви до провадження.

Роз’яснити позивачеві, що при невиконанні вимог даної ухвали, зазначена позовна заява буде повернута.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленого законом.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала складена та підписана о 09 годині 53 хвилині 02 листопада 2020 року.

 

 

 

Суддя                                                                                 О.В. Зінченко