flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10144/20-а

02 листопада 2020, 17:44

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

02 листопада 2020 р.                                                        Справа №200/10144/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шинкарьова І.В., розглянувши матеріали позовної заяви Донецької обласної партійної організації Молодіжної партії України до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання противними та скасування протоколу відповідача, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

02 листопада 2020 року о 14 год. 05 хв., до Донецького окружного адміністративного суду засобами електронного зв’язку надійшла позовна заява Молодіжної партії України до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області, в якій позивач просить суд:

Визнати неправомірним та скасувати протокол Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про результати виборів депутатів Мирноградської міської ради Покровської міської ради Донецької області від 30 жовтня 2020 року.;

Зобов’язати Мирноградську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області здійснити повторний підрахунок голосів виборців виборчій дільниці №140738 та 140739.;

Зобов’язати Мирноградську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області скласти уточнений протокол про результати виборів депутатів Мирноградської міської ради Покровської міської ради Донецької області.

Даний спір виник щодо правовідносин, пов`язаних з виборчим процесом, та відповідно до статей 22, 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Донецьким окружним адміністративним судом.

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог статей 160, 161, 171 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що в даному випадку наявні достатні та необхідні правові підстави для відкриття провадження та підготовки справи до розгляду.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 160, 161, 171, 273 КАС, -

 

У Х В А Л И В:

 

Відкрити провадження у справі №200/10144/20-а за позовом Донецької обласної партійної організації Молодіжної партії України до Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про визнання неправомірним та скасування протоколу Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області про результати виборів депутатів Мирноградської міської ради Покровської міської ради Донецької області від 30 жовтня 2020 року.; зобов’язання Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області здійснити повторний підрахунок голосів виборців виборчій дільниці №140738 та 140739.; зобов’язання Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області скласти уточнений протокол про результати виборів депутатів Мирноградської міської ради Покровської міської ради Донецької області.

Встановити строк до 11 год. 00 хв. 03 листопада 2020 року, протягом якого відповідач у справі може подати відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачеві, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними в ній матеріалами.

Зобов’язати Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області надати суду належним чином засвідчені копії наступних документів:

- витяг з протоколу засіданні Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області в частині прийняття відповідного рішення згідно ч. 5 статті 254 Кодексу щодо виборчої дільниці № 140738, 140739;

- копію протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці № 140738, 140739 за наявності, копії “Уточнених” протоколів;

- копії постанов Мирноградської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області з додатками про внесення змін до складу дільничної виборчої комісії № 140738, 140739;

- копію документу щодо складу дільничної виборчої комісії № 140738, 140739 станом на 25 жовтня 2020 року.

Витребувані докази подати до суду шляхом подання їх безпосередньо до Донецького окружного адміністративного суду та шляхом надіслання на офіційну електронну адресу суду у строк до 11 год. 00 хв. 03 листопада 2020 року.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 11 год. 30 хв. 03 листопада 2020 року у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, що розташований, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Адміністративна справа розглядатиметься судом колегіально у складі трьох судів.

Невідкладно повідомити учасників справи про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. 

 

 

Суддя                                                                                 І.В. Шинкарьова