flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10116/20-а

02 листопада 2020, 17:48

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третьої особи та витребування доказів

 

02 листопада 2020 р.                                                  Справа №200/10116/20-а  

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 Донецький окружний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді Михайлик А.С., суддів Логойди Т.В., Мозгової Н.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про залучення Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області як третьої особи до участі у справі за позовом Донецької обласної організації Політичної партії “Партія Шарія” до Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області, треті особи без самостійних вимог на предмет спору: Донецька обласна організація Політичної партії “Слуга Народу” та Регіональна організація політичної партії “Блок Вадима Бойченка” в Донецькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії, -

за участю:

секретаря судового засідання Столяренко Я.С.,

представника позивача – Лугового В.В.

                                                                                         

В С Т А Н О В И В:

 

01.11.2020 до Донецького окружного адміністративного суду Донецькою обласною організацією Політичної партії “Партія Шарія” подано позовну заяву до Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області, в якій позивач просить суд визнати протиправними та скасувати протоколи, зобов’язання скласти протоколи про підсумки голосування з позначкою “уточнений”.

Ухвалою від 02.11.2020 витребувано від Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області, крім іншого, завірені належним чином копії протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих ділянках №№ 142234, 142245 округу №2; протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих ділянках №№ 142261, 142275, 142282 округу №3.

В отриманих 02.11.2020 о 15:38 поясненнях Центральної районної у місті Маріуполі територіальної виборчої комісії Донецької області зазначено стосовно протоколів ДВК про підрахунок голосів, що вся виборча документація в т.ч. примірники витребуваних копій протоколів про підрахунок голосів, передано до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області.

Згідно ч.ч. 2, 4 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов’язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов’язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне залучити до участі як третю особу без самостійних вимог на предмет спору Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області, з якої необхідно витребувати додаткові докази у справі.

Частиною 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд вживає визначених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно зі статтею 80 цього Кодексу про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 9, 49, 80, 242, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

 

У Х В А Л И В:

 

Залучити до участі у справі як третю особу без самостійних вимог на предмет спору Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області (код ЄДРПОУ 43761771, адреса: 87524, Донецька обл., місто Маріуполь, пр. Металургів, 150).

Направити до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області позовну заяву з додатками.

Витребувати з Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області завірені належним чином копії наступних документів:

- протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №№ 142234, 142245 територіального виборчого округу № 2;

- протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №№ 142261, 142275, 142282 територіального виборчого округу № 3.

- протоколи з поміткою “Уточнений” по дільничним виборчим комісіям №№ 142234, 142245, 142261, 142275, 142282.

Запропонувати Маріупольській міській територіальній виборчій комісії Маріупольського району Донецької області надати пояснення щодо заявлених позовних вимог.

Встановити Маріупольській міській територіальній виборчій комісії Маріупольського району Донецької області строк для подання витребуваних судом документів до 10 години 00 хвилин 03.11.2020. Витребувані документи надати до суду на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

 


Головуючий суддя                                                                         А.С. Михайлик

 

Судді                                                                                                Т.В. Логойда

                                                                      

                                                                                                         Н.А. Мозговая