flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справi №200/10112/20-а

04 листопада 2020, 16:27

Завантажити скановану копію

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

           04 листопада 2020 р.                                                       Справа №200/10112/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грищенка Є.І., розглянувши матеріали позовної заяви Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ”  (місцезнаходження: м. Слов’янськ, вул. Торська, 14а) до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (місцезнаходження: м. Слов’янськ, пл. Соборна, 2) про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії,

 

ВСТАНОВИВ:

 

31 жовтня 2020 року об  22 год. 57 хв. Донецька обласна організація політичної партії “НАШ КРАЙ” звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області в якій просила суд:

- визнати протиправним та скасувати протокольне рішення Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області щодо врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №140445 з виборів депутатів Краматорської районної ради Донецької області, депутатів Слов’янської міської ради та Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області;

- визнати протиправною бездіяльність Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області щодо не прийняття рішення про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №140445 з виборів депутатів Краматорської міської ради Донецької області, депутатів Слов’янської міської ради та Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області;

- зобов’язати Слов’янську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №140445 з виборів депутатів Краматорської міської ради Донецької області, депутатів Слов’янської міської ради та Слов’янського міського голови Краматорського району Донецької області.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 01 листопада 2020 року позовну заяву Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії, повернуто позивачеві.

Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду від 04 листопада 2020 року апеляційну скаргу Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” на ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 01 листопада 2020 року задоволено, скасовано ухвалу від 01 листопада 2020 року та направлено адміністративну справу №200/10112/20-а до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Справа надійшла до суду 04 листопада 2020 року об 14 год. 34 хв.

Позовна заява подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172, 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), її належить розглядати за правилами   адміністративного судочинства. Адміністративний позов подано у строк, установлений законом. Підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, немає.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників адміністративної справи, вбачаються підстави для її розгляду за правилами §2 глави 11 КАС України.

Одночасно з поданням позовної заяви позивач просив суд витребувати у відповідача документи.

Статтею 72 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частини 4 статті 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Суд вважає, що для повного, всебічного та об’єктивного розгляду адміністративної справи, для з’ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, необхідно задовольнити клопотання позивача та витребувати документи у відповідача.

Керуючись статтями 9, 33, 77, 80 171, 248, 256, 268 - 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

 

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії.

Розгляд справи провести колегією суддів за правилами §2 глави 11 КАС України.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 04 листопада 2020 року о 19 годині 00 хвилин у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Добровольського 1, про що повідомити сторони.

Зобов’язати позивача надати суду оригінали документів, доданих до позову, документ, що підтверджує його особу (для огляду).

Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

Зобов’язати відповідача надати суду засвідчені належним чином копії наступних документів:

- витяг з протоколу безперервного засідання Слов’янської міської ТВК в частині прийняття відповідного рішення згідно ч.5 ст. 254 Кодексу стосовно виборчої дільниці №140445;

- копії протоколів підрахунку голосів на виборчій дільниці №140445 та, за наявності, копії “Уточнених” протоколів;

- копію додатку №5 до постанови Слов’янської міської ТВК від 09 жовтня 2020 року №45;

- копії постанов ТВК з додатками про внесення змін до складу ДВК № 140445;

- копію складів ДВК № 140445 станом на 25 жовтня 2020 року.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом документів до 18 години 00 хвилин 04 листопада 2020 року.

Витребувані документи надати до суду на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua).

Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.    

 

 

 

Суддя                                                                                Є.І. Грищенко