flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справi №200/10175/20-а

04 листопада 2020, 17:37

Завантажити скановану копію

 

4 листопада 2020 року                                              Справа № 200/10175/20-а

 

Приміщення суду за адресою: 84112, м. Слов'янськ, вул. Добровольського, буд. 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Куденкова К.О., суддів: Чекменьова Г.А., Дмитрієва В.С., розглянувши в порядку письмового провадження заявуДонецької обласної організації Політичної партії “Партія Шарія” про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовомДонецької обласної організації Політичної партії «Партія Шарія» до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Донецька обласна організація політичної партії «Слуга  народу», Регіональна організація політичної партії «Блок Вадима Бойченка» в Донецькій області, Центральна районна у місті Маріуполі територіальна виборча комісія Донецької області, Лівобережна районна у місті Маріуполі територіальна виборча комісія Донецької області, Донецька регіональна організація Політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», Донецька обласна організація Політичної партії «За Майбутнє», Донецька обласна організація Політичної партії «Наш Край», Донецька обласна організація Політичної партії «Удар» (Український демократичний альянс за Реформи» Віталія Кличка», Донецька територіальна організація Політичної партії «Європейська Солідарність», Донецька обласна партійна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», Маріупольська міська організація політичної партії «Сила Людей», про визнання протиправним і скасування протоколу, визнання протиправною та скасування постанови, зобов’язання вчинити певні дії, -

 

У С Т А Н О В И В:

 

2 листопада 2020 року Донецька обласна організація Політичної партії «Партія Шарія»  (далі - позивач) звернулася до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області (далі – відповідач, Маріупольська ТВК), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Донецька обласна організація політичної партії «Слуга  народу»; - Регіональна організація політичної партії «Блок Вадима Бойченка» в Донецькій області; - Центральна районна у місті Маріуполі територіальна виборча комісія Донецької області (далі - Центральна районна у місті Маріуполі ТВК); - Лівобережна районна у місті Маріуполі територіальна виборча комісія Донецької області (далі - Лівобережна районна у місті Маріуполі ТВК), в якому просить:

- визнати протиправним і скасувати протокол про результати голосування з виборів депутатів Маріупольської міської ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29 жовтня 2020 року;

- визнати протиправною і скасувати постанову Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 30.10.2020 № 83 про визначення обраними депутатів у багатомандатному виборчому окрузі кандидатів у депутати;

- зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області провести повторний підрахунок голосів на дільничних виборчих комісіях № 142261, 142275, 142285, 142234, 142245, 142405, 142407, 142358, 122363, 142376.

Ухвалою суду від 3 листопада 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду і відкрито провадження в адміністративній справі. Судове засідання призначене на 4 листопада  2020 року о 12 год. 00 хв.

4 листопада 2020 року о 12 год. 58 хв. до суду надійшлазаявавід Донецької обласної організації Політичної партії “Партія Шарія” про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, якимвона просить забезпечити проведення засідання в режимі відеоконференції за допомогою додатку Zoom.

Частиною 1 ст. 195 КАС України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою.

Відповідно до ч. 2 і ч. 4 ст. 195 КАС України встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

З огляду на те, що заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшла до суду після призначеного судом часу судового засідання та після переходу до розгляду справи в порядку письмового провадження вказана заява не підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.195, 248, 256, 273Кодексу адміністративного судочинства України, суд, - 

 

У Х В А Л И В:

 

У задоволенні заявиДонецької обласної організації Політичної партії “Партія Шарія” про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

 

Головуючий суддя:                                                               К.О. Куденков

 

Судді:                                                                                      Г.А.Чекменьов

 

                                                                                                В.С.Дмитрієв