flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10110/20-а

04 листопада 2020, 20:51

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

04 листопада 2020 р.                                                       Справа № 200/10110/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Голошивець І.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання бездіяльності протиправної та зобов’язання вчинити певні дії,-

 

В С Т А Н О В И В:

 

31.10.2020 Донецька обласна організація політичної партії “НАШ КРАЙ”  звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області, в якій просила:

- визнати протиправним та скасувати протокольне рішення Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області щодо врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 141231 з виборів депутатів Краматорської районної ради Донецької області та депутатів Слов’янської міської ради Краматорського районну Донецької області;

- визнати протиправною бездіяльність Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області щодо неприйняття рішення про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №141231 з виборів депутатів Краматорської районної ради Донецької області та депутатів Слов’янської міської ради Краматорського районну Донецької області;

- зобов’язати Слов’янську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №141231 з виборів депутатів Краматорської районної ради Донецької області та депутатів Слов’янської міської ради Краматорського районну Донецької області.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 01.11.2020 позовну заяву Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання бездіяльності протиправної та зобов’язання вчинити певні дії – повернуто позивачеві.

Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду від 04.11.2020 апеляційну скаргу Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” на ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 01.11.2020  задоволено, скасовано ухвалу від 01.11.2020  та направлено адміністративну справу №200/10110/20-а до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Справа надійшла до суду 04 листопада 2020 року.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України та підлягає розгляду судом в порядку адміністративного судочинства. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, немає.

Відповідно до статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

Крім того, в своїй позовній заяві позивач просив витребувати у відповідача певні докази.

Відповідно до ст. 72 КАС України, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, для повного, всебічного та об’єктивного розгляду адміністративної справи, для з’ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та витребувати докази у відповідача.

Керуючись ст.ст. 9, 160, 161, 171, 172, 173, 179, 248, 256, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд  -

 

У Х В А Л И В:

 

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання бездіяльності протиправної та зобов’язання вчинити певні дії.

Справа буде розглядатися у судовому засіданні колегіально у складі трьох суддів

Призначити судове засідання у справі на 05.11.2020 об 11 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити учасників справи.

Витребувати у позивача оригінал позовної заяви з додатками.

Клопотання  позивача про витребування доказів - задовольнити.

Зобов’язати Слов'янську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області надати до суду засвідчені належним чином копії наступних документів:

- витяг з протоколу безперервного засідання Слов’янської міської ТВК в частині прийняття відповідного рішення згідно ч.5 ст. 254 Кодексу стосовно виборчої дільниці №141231;

- завірені належним чином копії протоколів підрахунку голосів на виборчій дільниці №141231 та копії “Уточнених” протоколів (за наявності);

- завірені належним чином  копію додатку до постанови Слов’янської міської ТВК від 09.10.2020 №45;

- завірені належним чином копії постанов ТВК з додатками про внесення змін до складу ДВК № 141231;

- завірену належним чином копію складів ДВК № 141231 станом на 25.10.2020.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних судом доказів до 05.11.2020 до 10 год. 30 хв.

Встановити позивачу строк для подання оригіналу позовної заяви з додатками до 10:30 05.11.2020.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається за наступною сторінкою в мережі Інтернет (http://adm.dn.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню з підстав порушення правил підсудності. 

 

 

 

Суддя                                                                             І.О. Голошивець