flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10309/20-а

05 листопада 2020, 21:53

завантажити

У Х В А Л А

 

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

05 листопада 2020 р.                                                  Справа №200/10309/20-а  

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Хохленков О.В., вирішуючи питання про наявність підстав для прийняття позовної заяви та відкриття провадження в адміністративній справі за позовом Донецької регіональної організації політичної партії  "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про визнання противоправними та скасування протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29.10.2020 року та постанови №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати, -

                                               

У С Т А Н О В И В:

 

04 листопада 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Донецької регіональної організації політичної партії  "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" про визнання противоправними та скасування протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29.10.2020 року та постанови №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати в якому позивач просить суд:

Визнати противоправною та скасувати постанову Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати.

Визнати противоправним та скасувати протокол Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 29.10.2020 року.

Зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області перерахувати голоси в єдиному багатомандатному виборчому окрузі у відповідності до фактичного волевиявлення громадян у територіальних виборчих округах №№2,3,6,7 та скласти відповідні протоколи.

Зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області скласти протокол про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради єдиному багатомандатному виборчому окрузі з урахуванням складених протоколів Маріупольською міською територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області по округам №№2,3,6,7.

Зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області винести нову постанову про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати.

05 листопада 2020 року ухвалою Донецького окружного адміністративного суду позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків до 09 год. 00 хв. 06 листопада 2020 року, шляхом надання до суду позовної заяви з визначенням відповідача, до якого звернуті позовні вимоги, а також для надання додатків вказаних у позові.

05 листопада 2020 року о 19 год. 22 хв. через відділ документообігу та архівної роботи суду позивач надав уточнену позовну заяву та документи на виконання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху.

Адміністративний позов визнано таким, що відповідає вимогам ст. 19, 20, 160, 161, 168, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий у строк, встановлений законом, з матеріалами, достатніми для відкриття провадження.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, підстави для повернення позовної заяви особі, яка її подала, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій визначені статтею 273 КАС України.

Особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ визначені статтею 269 КАС України. Відповідно до якої заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Згідно частини 11 статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України,

 

У Х В А Л И В:

 

          Прийняти до розгляду позовну заяву Донецької регіональної організації політичної партії  "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про визнання противоправними та скасування протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29.10.2020 року та постанови №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати.

Призначити судове засідання у справі на 6 листопада 2020 року о 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити учасників справи.

Учасникам справи надати:

- документ, що посвідчує особу/особу представника (для огляду);

- документ, що підтверджує повноваження представника відповідно до ст. 59 КАС України;

- оригінали всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви, відзиву на позовну заяву для огляду в судовому засіданні.

Справа буде розглядатися у судовому засіданні колегією у складі трьох суддів.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 11 год. 00 хв. 6 листопада 2020 року. Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку, визначеному ст. 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню у випадку порушень правил підсудності.  

 

 

Суддя                                                                                          Хохленков О.В.