flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10308/20-а

06 листопада 2020, 15:21

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

06 листопада 2020 р.                                                        Справа №200/10308/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Череповського Є.В., суддів Бєломєстнова О.Ю., Циганенка А.І., розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовною заявою Донецької регіональної організації Політичної партії “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” до Хлібодарівської сільської територіальної виборчої комісії Волноваського району Донецької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору – Волноваська районна територіальна виборча комісія Донецької області, Донецька обласна організація Політичної партії “СЛУГА НАРОДУ”, Донецька обласна організація Політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ”, кандидат на посаду Хлібодарського сільського голови Бишок Микола Анатолійович про визнання неправомірними дій по складанню протоколів від 02 листопада 2020 року о 22 год. 20 хв., зобов’язання здійснити перерахунок бюлетенів, зобов’язання скласти протоколи, 

 

ВСТАНОВИВ:

 

06 листопада 2020 року о 9 годині 07 хвилині представником позивача адвокатом Дейниченком В.І. подано клопотання про розгляд справи за правилами загального провадження. Клопотання вмотивовано тим, що 05 листопада 2020 року ним передчасно та помилково було подано клопотання про розгляд даної справи у спрощеному провадженні, оскільки справи, пов’язані з виборчим процесом, не можуть розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

05 листопада 2020 року було відкрито провадження у справі та її розгляд призначено у судовому засіданні на 05 листопада 2020 року о 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

У судове засідання, призначене на 05 листопада 2020 року, учасники справи не з’явилися, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Представник позивача адвокат Дейниченко В.І. подав клопотання про розгляд справи у письмовому провадженні (том 1, а.с. 94).

Відповідач про причини неявки свого представника суд не повідомив.

Волноваська районна територіальна виборча комісія Донецької області про причини неявки свого представника суд не повідомила.

Донецька обласна організація Політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” подала клопотання про розгляд справи у відсутність свого представника (том 1, а.с. 90).

Донецька обласна організація Політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ” про причини неявки свого представника суд не повідомила.

Кандидат на посаду Хлібодарського сільського голови Бишок М.А. подав заяву про розгляд справи без його участі (том 1, а.с. 85).

Оскільки не було перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених статтею 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), але всі учасники справи не з’явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, та була відсутня потреба заслухати свідка чи експерта, суд, керуючись частиною 9 цієї статті, вирішив розглянути справу у письмовому провадженні.

При постановлені ухвали суд виходить з наступних мотивів та керується такими положеннями законодавства.

Згідно з пунктом 10 частини 1 статті 4 КАС України письмове провадження це розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

05 листопада 2020 року з підстав, передбачених частиною 9 статті 205 КАС України, суд вирішив розглянути дану справу у письмовому провадженні.

Отже представник позивача адвокат Дейниченко В.І. помилково вважає, що дана справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження.

Предметом розгляду даної справи є оскарження суб’єктом виборчого процесу дій виборчої комісії (стаття 273 КАС України), а отже справа підлягає розгляду за правилами, встановленими параграфом 2 глави 11 КАС України.

Таким чином, клопотання представника позивача адвоката Дейниченка В.І. про розгляд справи за правилами загального провадження не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 2, 4, 5, 12, 44, 204, 205, 248, 251, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

В задоволенні клопотання представника позивача адвоката Дейниченка В.І. про розгляд справи за правилами загального провадження відмовити.

Ухвала постановлена, складена та підписана 06 листопада 2020 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддями. 

 

Головуючий суддя                                                                       Є.В. Череповський

 

Судді                                                                                              О.Ю. Бєломєстнов

                                                                        

                                                                                                       А.І. Циганенко