flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10309/20-а

06 листопада 2020, 18:41

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

 

 

06 листопада 2020 р.                                                        Справа №200/10309/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

Донецький окружний адміністративний суд у складі колегії суддів

головуючого судді  Хохленкова О.В.

суддів: Дмитрієва В.С., Куденкова К.О.

за участю секретаря судового засідання Синкової А.О.

за участі:

представника позивача: Лисова В.Л.

представника відповідача: не з’явився,

розглянувши   у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом  Донецької регіональної організації політичної партії   "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про визнання противоправними та скасування протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29.10.2020 року та постанови №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати, -

 

У С Т А Н О В И В:

 

04 листопада 2020 року у 23 год. 43 хв. до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Донецької регіональної організації політичної партії   "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області, в якому позивач просить суд:

Визнати противоправною та скасувати постанову Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати.

Визнати противоправним та скасувати протокол Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 29.10.2020 року.

Зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області перерахувати голоси в єдиному багатомандатному виборчому окрузі у відповідності до фактичного волевиявлення громадян у територіальних виборчих округах №№2,3,6,7 та скласти відповідні протоколи.

Зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області скласти протокол про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради єдиному багатомандатному виборчому окрузі з урахуванням складених протоколів Маріупольською міською територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області по округам №№2,3,6,7.

Зобов’язати Маріупольську міську територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області винести нову постанову про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати.

 З системного аналізу норм Виборчого кодексу випливає, що  міська виборча комісія складає протокол про підсумки голосування в межах частини округу та складає протокол про встановлення результатів виборів.

Основним документом про результати виборів є протокол про встановлення результатів виборов.

Як вбачається з позовних вимог позивача він просить визнати противоправним та скасувати протокол Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про результати виборів депутатів Маріупольської міської ради єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 29.10.2020 року.

Згідно з ч.6 ст.273 КАС України, позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій може бути подано до адміністративного суду у п’ятиденний строк із дня прийняття рішення, вчинення дії або допущення бездіяльності.

П’ятиденний строк у разі оскарження протоколу про встановлення результатів виборов від 29.10.2020 року спливає 03 листопада 2020 року.

Як вже зазначалося вище позовну заяву подано позивачем 04.11.2020 року у 23 год.43 хв.

За таких обставин колегія суддів дійшла висновку, що позивачем пропущено строк для звернення до суду.

Відповідно до ч.5 ст.270 КАС України, днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду. Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, встановлені у справах, визначених цією статтею, не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.270,273 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

 

Позовну заяву Донецької регіональної організації політичної партії   "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області про визнання противоправними та скасування протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29.10.2020 року та постанови №83 від 30.10.2020 року про визначення обраними депутатів у багатомандатному окрузі кандидатів у депутати, в частині визнання противоправним та скасування протоколу Маріупольської міської територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 29.10.2020 року,залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст. ст. 293-295 КАС України.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 256 КАС України.

 

 

Головуючий суддя                                                                         О.В. Хохленков

 

Судді                                                                                                Дмитрієв В.С.

                                                                        

                                                                                                         Куденков К.О.