flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10331/20-а

06 листопада 2020, 18:49

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

 

 

06 листопада 2020 р.                                                        Справа №200/10331/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі колегії: головуючого судді Ушенка С.В., суддів Логойди Т.В., Михайлик А.С.,

розглянувши в порядку загального позовного провадження (в письмовому провадженні) адміністративну справу:

за позовом Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” (84122, Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. Торська, 14А, код ЄДРПОУ 39878456)

до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (84122, Донецька область, м. Слов’янськ, пл. Соборна, буд. 2, код ЄДРПОУ 43757016)

про визнання дій протиправними, -

 

ВСТАНОВИВ:

 

05 листопада 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання протиправними і такими, що грубо порушують вимоги Виборчого кодексу України, дій Слов’янської міської територіальної виборчої комісії щодо скликання та проведення засідання комісії 03 листопада 2020 року, складення “Уточненого” протоколу підсумків голосування з виборів депутатів Краматорської районної ради і межах територіального виборчого округу № 5, що виявилося у позбавленні права присутності на засіданні та участі в його роботі представників Донецької організації політичної партії “НАШ КРАЙ”.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 06 листопада 2020 року відкрито провадження в даній адміністративній справі, судове засідання призначено на 17 год. 00 хв. 06 листопада 2020 року.

Учасники справи у судове засідання не з’явилися, були належним чином повідомлені про дату, час і місце його проведення, проте представником позивача, який має належну адміністративну процесуальну дієздатність, до суду подано заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до приписів пункту 5 частини 1 статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Враховуючи зазначене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви представника позивача та залишення зазначеного позову без розгляду.

Керуючись ст. ст. 240   Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

        

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ”  про залишення позову без розгляду – задовольнити.

Позовну заяву Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” (84122, Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. Торська, 14А, код ЄДРПОУ 39878456) до Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (84122, Донецька область, м. Слов’янськ, пл. Соборна, буд. 2, код ЄДРПОУ 43757016) про визнання протиправними і такими, що грубо порушують вимоги Виборчого кодексу України, дій Слов’янської міської територіальної виборчої комісії щодо скликання та проведення засідання комісії 03 листопада 2020 року, складення “Уточненого” протоколу підсумків голосування з виборів депутатів Краматорської районної ради і межах територіального виборчого округу № 5, що виявилося у позбавленні права присутності на засіданні та участі в його роботі представників Донецької організації політичної партії “НАШ КРАЙ” - залишити без розгляду.

 Ухвала набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження – з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд у дводенний строк з дня її проголошення. 

 

Головуючий суддя                                                                         С.В. Ушенко

 

Судді                                                                                                Т.В. Логойда          

                                                                        

                                                                                                         А.С. Михайлик