flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10174/20-а

06 листопада 2020, 19:26

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

06 листопада 2020 р.                                                  Справа №200/10174/20-а  

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 Суддя Донецького окружного адміністративного суду Христофоров А.Б., розглянувши матеріали позовної заяви Донецької обласної організації політичної партії «НАШ КРАЙ» (місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Торська, 14А) до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, пл. Соборна, буд. 2) про визнання протиправним та скасування рішення, визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

06 листопада 2020 року, на підставі постанови Першого апеляційного адміністративного суду від 06 листопада 2020 року, якою скасовано ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 03 листопада 2020 року у справі № 200/10174/20-а, до Донецького окружного адміністративного суду, для продовження розгляду надійшли матеріали адміністративної справи  № 200/10174/20-а  Донецької обласної організації політичної партії «НАШ КРАЙ» до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про:

- визнання протиправним та скасування протокольного рішення Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області щодо врахування відомостей протоколу про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов’янської міської ради Краматорського районну Донецької області;

- визнання дій, вчинених Слов’янською міською територіальною виборчою комісією Краматорського району Донецької області під час проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов’янської міської ради протиправними та такими, що грубо порушують приписи Виборчого Кодексу України з порядку проведення підрахунку голосів виборців;

- зобов’язання Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов’янської міської ради Краматорського районну Донецької області з додержанням усіх приписів ст. 250, 254 Кодексу та Порядку.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161,172, 273, 276 КАС України, підлягає розгляду судом за правилами адміністративного судочинства, подана з дотриманням правил підсудності. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, визначених КАС України судом не встановлено.

У позовні заяві позивачем заявлене клопотання про витребування доказів.

Відповідно до частини 1 ст. 80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Згідно із ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, з урахуванням положень ст. 80 КАС України, суд, для з’ясування всіх обставин у справі, а також повного та всебічного її розгляду, вважає за необхідне частково задовольнити клопотання позивача, та витребувати у відповідача: витяг з протоколу безперервного засідання Слов’янської міської ТВК в частині прийняття відповідного рішення згідно ч. 5 ст. 254 Кодексу стосовно виборчої дільниці № 141186; належним чином завірену копію протоколу про повторний підрахунок голосів виборців виборчої дільниці №141186, та належним чином завірені копії Постанов ТВК з додатками про внесення змін до складу ДВК №141186.

Керуючись ст.ст. 80, 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Донецької обласної організації політичної партії «НАШ КРАЙ» (місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Торська, 14А) до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, пл. Соборна, буд. 2) про визнання протиправним та скасування рішення, визнання дій протиправними, зобов’язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити колегіально у складі трьох суддів.

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу ІІ «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» КАС України.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 07 листопада 2020 року на 10 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.

Позивачу надати документи на підтвердження повноважень представника згідно ст. ст. 59, 60 КАС України (за необхідності).

Відповідачу надати документи на підтвердження повноважень представника згідно ст. ст. 59, 60 КАС України та документ, що підтверджує його особу (копії до справи та оригінали для огляду).

Відповідачу у строк до 09 год. 30 хв. 07 листопада 2020 року, представити суду:

- витяг з протоколу безперервного засідання Слов’янської міської ТВК в частині прийняття відповідного рішення згідно ч. 5 ст. 254 Кодексу стосовно виборчої дільниці № 141186;

- належним чином завірену копію протоколу про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 141186;

- належним чином завірені копії Постанов ТВК з додатками про внесення змін до складу ДВК № 141186.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 09 год. 30 хв. 07 листопада 2020 року.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис» (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.   

Роз'яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).  

 

Суддя                                                                                  А.Б. Христофоров