flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/10174/20-а

07 листопада 2020, 15:30

завантажити

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

07 листопада 2020 р.                                                  Справа №200/10174/20-а  

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

Донецький окружний адміністративний суд колегією у складі:

Головуючого судді                                 Христофорова А.Б.,

Суддів:                                                     Галатіної О.О.,

                                                                             Олішевської В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання               Білоусової К.М.,

представника позивача                          Сильченка О.В.,

представника відповідача                      Петрової Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ”  до Слов`янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

 

В С Т А Н О В И В :

 

06 листопада 2020 року, на підставі постанови Першого апеляційного адміністративного суду від 06 листопада 2020 року, якою було скасовано ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 03 листопада 2020 року у справі № 200/10174/20-а, до Донецького окружного адміністративного суду, для продовження розгляду надійшли матеріали адміністративної справи   № 200/10174/20-а   за позовом Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов'янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання протиправним та скасування протокольного рішення Слов`янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області щодо врахування відомостей протоколу про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов`янської міської ради Краматорського районну Донецької області; визнання дій, вчинених Слов`янською міською територіальною виборчою комісією Краматорського району Донецької області під час проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов`янської міської ради протиправними та такими, що грубо порушують приписи Виборчого Кодексу України з порядку проведення підрахунку голосів виборців; зобов`язання Слов`янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов`янської міської ради Краматорського районну Донецької області з додержанням усіх приписів ст. 250, 254 Кодексу та Порядку.

Ухвалою суду від 06 листопада 2020 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрите провадження у справі. Розгляд справи вирішено проводити колегіально у складі трьох суддів. Справу призначено до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 07 листопада 2020 року на 10 год. 00 хв.

07 листопада 2020 року представником позивача адвокатом Сильченком О.В., з посиланням на приписи ст. 47 КАС України, до суду подана заява про уточнення позовних вимог, із викладенням їх в наступній редакції:

- визнати дії, вчинені Слов’янською міською територіальною виборчою комісією Краматорського району Донецької області під час проведення повторного підрахунку голосів виборців 28.10.2020 р. на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов’янської міської ради протиправними та такими, що грубо порушують вимоги ст.ст.250, 254 Виборчого кодексу України;

- визнати протиправним та скасувати протокольне рішення Слов’янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області від 28.10.2020 р. щодо врахування відомостей протоколу про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 141186 з виборів депутатів Слов’янської міської ради Краматорського району Донецької області;

- зобов’язати Слов’янську міську територіальну виборчу комісію Краматорського району Донецької області провести повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №141186 з виборів депутатів Слов’янської міської ради Краматорського району Донецької області з дотриманням вимог ст. 250, 254 Виборчого кодексу України та Порядку, затвердженого Постановою ЦВК від 15.10.2020р. № 386.

У судовому засіданні представником позивача адвокатом Сильченком О.В. подана заява про залишення позовної заяви без розгляду.

Представник відповідача Петрова Н.М. у судове засідання з’явилась, у подальшому подала письмову заяву про продовження розгляду справи без участі представника відповідача.

Розглянувши заяву представника позивача про залишення позовної заяви без розгляду, суд приходить до висновку про можливість її задоволення.

Так, за правилами п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, зокрема, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Дослідивши заяву представника позивача про залишення позовної заяви без розгляду, з урахуванням наведених норм чинного законодавства, враховуючи право позивача вільно розпоряджатися своїми матеріальними та процесуальними правами, суд приходить до висновку про можливість її задоволення, та залишення позову Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” до Слов`янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, - без розгляду.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 240, 243, 256, 273-277, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

У Х В А Л И В:

 

Заяву представника Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” про залишення позовної заяви без розгляду – задовольнити.

Позов Донецької обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ” (місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Торська, 14А) до Слов`янської міської територіальної виборчої комісії Краматорського району Донецької області (місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, пл. Соборна, буд. 2) про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії – залишити без розгляду.

Ухвала постановлена та підписана у нарадчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 07 листопада 2020 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається у дводенний строк з дня її   проголошення. Якщо розгляд справи було здійснено в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Ухвала суду набирає законної сили у строк та в порядку передбаченому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

 

 

Головуючий суддя                                                                       А.Б. Христофоров

 

Судді                                                                                              О.О. Галатіна

                                                                      

                                                                                                       В.В. Олішевська