flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/4614/19-а

30 березня 2019, 23:37

Завантажити скановану копію

 

 

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

           У  Х  В  А  Л  А

         про відмову у відкритті провадження у справі

 

 « 30 » березня 2019 року                                                                      справа № 200/4614/19-а

 

Суддя  Донецького окружного адміністративного суду Давиденко Т.В.

розглянувши матеріали адміністративного позову Кандидата на пост Президента України Зеленського Володимира Олександровича 

до відповідача Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60

третя особа Центральна Виборча Комісія

про визнання бездіяльності протиправною, зобов’язання вчинити певні дії, -     

 

ВСТАНОВИВ:

 

30.03.2019 року о 21 год. 28 хв. кандидат на пост Президента України Зеленський Володимир Олександрович (04210, м. Київ, просп. Героїв Сталінграду, буд. 6Б, корп. 1, кв. 31, ідентифікаційний номер: 2851406992) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60 (Донецька обл., м. Волноваха, вул. Героїв 51 ОМБР, буд.5), третя особа Центральна Виборча Комісія (01196, м. Київ, пл. Лесі України, 1, код ЄДРПОУ 21661450) про визнання протиправною бездіяльності щодо не видачі посвідчення 39 офіційним спостерігачам від Громадської організації «Команда ЗЕ», зобов’язання Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60 прийняти подання про реєстрацію офіційних спостерігачів та вирішити питання про видачу офіційним спостерігачам посвідчення та видати офіційний спостерігачам від Громадської організації «Команда ЗЕ» відповідно до вимог п. 8 ст. 69 Закону України «Про вибори Президента України».

Як встановлено судом та вбачається з програмного забезпечення «Діловодство спеціалізованого суду» ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від  30.03.2019 року о 20 год. 52 хв. відкрите провадження у справі № 200/4613/19-а за адміністративним позовом кандидата на пост Президента України Зеленського Володимира Олександровича до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Центральна Виборча Комісія про визнання протиправною бездіяльності щодо не видачі посвідчення 39 офіційним спостерігачам від Громадської організації «Команда ЗЕ», зобов’язання Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60 прийняти подання про реєстрацію офіційних спостерігачів та вирішити питання про видачу офіційним спостерігачам посвідчення.  

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 170 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо у провадженні цього або іншого суду є справа про спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Оскільки в провадженні Донецького окружного адміністративного суду є справа про спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, суд дійшов висновку про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.4, ст. 5, ст. 170 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

 

У Х В А Л И В :

 

У відкритті провадження у справі за адміністративним позовом Кандидата на пост Президента України Зеленський Володимир Олександрович до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60, третя особа Центральна Виборча Комісія про визнання протиправною бездіяльності щодо не видачі посвідчення 39 офіційним спостерігачам від Громадської організації «Команда ЗЕ», зобов’язання Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №60 прийняти подання про реєстрацію офіційних спостерігачів та вирішити питання про видачу офіційним спостерігачам посвідчення та видати офіційний спостерігачам від Громадської організації «Команда ЗЕ» відповідно до вимог п. 8 ст. 69 Закону України «Про вибори Президента України» – відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими частиною 2 статті 278 Кодексу адміністративного судочинства України до Першого апеляційного адміністративного суду у дводенний строк з дня її проголошення, а на судові рішення, ухвалені до дня голосування, - не пізніш як за чотири години до початку голосування.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу - тобто через Перший апеляційний адміністративний суд.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

  

 

 

Суддя                                                                                                    Давиденко Т.В.