flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/4616/19-а

31 березня 2019, 02:53

Завантажити скановану копію

200/4616/19-а

Україна

 Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду



          31 березня 2019 р.                                                  Справа №200/4616/19-а  

 

          приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1


 Суддя Донецького окружного адміністративного суду Галатіна О.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Кандидата на пост Президента України Зеленського Володимира Олександровича до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України № 60, третьої особи Центральної виборчої  комісії про визнання незаконними дії, зобов’язання вчинити певні дії, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

31 березня 2019 року на електрону адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Кандидата на пост Президента України Зеленського Володимира Олександровича до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України № 60, третьої особи Центральної виборчої  комісії про визнання незаконними дії, зобов’язання вчинити певні дії.

Вивчивши подані матеріали позовної заяви, суд приходить до висновку про те, що дану позовну заяву слід залишити без розгляду, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ст.270 КАС України, визначено особливості обчислення строків, встановлених статтями 273-277, 280-283 цього Кодексу, на які не поширюються правила частин другої - десятої статті 120 цього Кодексу та зазначено наступне.

Строки, встановлені у справах, визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами.

Останнім днем строку, який має закінчитися з настанням певної події, є день, що передує дню вказаної події.

Днем бездіяльності є останній день встановленого законом строку, в який мало бути вчинено дію або прийнято рішення.

Днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду. Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, встановлені у справах, визначених цією статтею, не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

Відповідно до ст. 273 КАС України, визначено особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій. Право оскарження рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб’єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб’єкти ініціювання референдуму.

Згідно ч.7 ст. 273 КАС України визначено, що позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій, що мали місце до дня голосування, може бути подано до адміністративного суду у строк, встановлений частиною шостою цієї статті, але не пізніше двадцять другої години дня, що передує дню голосування.

Верховна Рада України постановою від 26 листопада 2018 року № 2631-VIII “Про призначення чергових виборів Президента України” призначила чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019  року.

Відповідно до ч.5 ст. 270 КАС України, днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду. Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, встановлені у справах, визначених цією статтею, не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

Оскільки позовна заява щодо дій відповідача, які мали місце до дня голосування, подана до суду 31 березня 2019 року в 01 год. 14 хв., тобто після закінчення строку, встановленого частиною  7 статтею 273 КАС України, суд дійшов висновку про залишення позовної заяви без розгляду.

Керуючись статтями 169, 171, 243, 248, 270, 273, 277 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

 

У Х В А Л И В:

 

Адміністративний позов Кандидата на пост Президента України Зеленського Володимира Олександровича до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України № 60, третьої особи Центральної виборчої  комісії про визнання незаконними дії, зобов’язання вчинити певні дії – залишити без розгляду.

Ухвала в повному обсязі складена 31 березня 2019 року о 02:45 годині.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки  http://court.gov.ua/).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала набирає законної сили за правилами, встановленими статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана безпосередньо до Донецького окружного адміністративного суду в порядку і строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.  


          Суддя                                                                                  Галатіна О.О.