flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/8038/19-а

26 червня 2019, 15:09

Завантажити скановану копію

 

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

26 червня 2019 р.                                                 Справа №200/8038/19-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кошкош О.О., розглянувши матеріали позовної заяви Кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №47 Тур Артема Олександровича до Кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №47 Солод Юрія Васильовича  про визнання дій неправомірними та такими, що порушують Закон України “Про вибори народних депутатів України”,

ВСТАНОВИВ:

26 червня 2019 року позивач, Кандидат в народні депутати по одномандатному виборчому округу №47, Тур Артем Олександрович (ідентифікаційний код 3520504891, 02192, м.Київ, вул.Генерала Жмаченка, буд. 4, кв.40, телефон – 093-390-38-37) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №47 Солод Юрія Васильовича  (ідентифікаційний код невідомий, 01024, м.Київ, вул.Лютеранська, буд. 28/19 кв. 5, телефон 063-566-11-96) про визнання дій неправомірними та такими, що порушують Закон України “Про вибори народних депутатів України”. Підставою звернення до суду, на думку позивача, є порушення відповідачем його права як кандидата у народні депутати України. Позов вмотивовано тим, що 25 червня 2019 року за адресою м.Слов’янськ, мікрорайон Артема, вул.Святогірська на рекламній стаціонарній конструкції розміщена передвиборна агітація кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №47 Солода Ю.В. викладена російською мовою та має наступний зміст: “Опозиційна платформа – за життя. Відновимо відносини з Росією – повернемо мир на Донбас. Юрій Солод”. Вважає, що цей вислів містить заклики до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підриву її безпеки, незаконного захоплення державної влади, пропаганди війни, що суперечить вимогам ст. 34 Закону України “Про вибори народних депутатів України”. Просив визнати неправомірними дії кандидата у народні депутата України по одномандатному виборчому округу №47 Солода Юрія Васильовича, що виразились у розміщенні матеріалу передвиборчої агітації з текстом “Відновимо відносини з Росією – повернемо мир на Донбас” та такими, що порушують вимоги Закону України “Про вибори народних депутатів України”.

На підтвердження сплати судового збору у розмірі 768,40 грн. позивачем надана квитанція від 26.06.2019 №0.0.1393189167.1.

Зазначений спір, згідно зі  статтею 19 Кодексу адміністративного судочинства України, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог  статей 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Враховуючи викладене, керуючись статтями  171,  243,  248,  268-276 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                       

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі.

Справу належить розглядати з урахуванням особливостей визначених  ст. 276 Кодексу адміністративного судочинства України.

Призначити судове засідання  на 26 червня 2019 року – 18 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов'янськ, вул.Добровольського 1 (електронна адреса суду - inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити сторони.

Зобов`язати відповідача подати в строк  до 26 червня 2019 року - 17:00 год.  відзив на позовну заяву та всі докази (письмові та/чи електронні) проти позову, які в нього є. Одночасно надати підтвердження надсилання (надання) копії відзиву з усіма додатками іншим учасникам справи в порядку ч. 9  ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України.

Крім того, зобов’язати Кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №47 Солод Юрія Васильовича  в строк  до 26 червня 2019 року - 17:00 год.   надати суду:

підтвердження про подання до Центральної виборчої комісії друкованого матеріалу передвиборної агітації наступного змісту “Оппозиционная платформа – за жизнь. Восстановим отношения с Россией – вернем мир на Донбасс! Юрий Солод”;

інформацію про розміщення друкованого матеріалу передвиборної агітації вищевикладеного змісту на стаціонарному рекламному щиті в місті Слов’янську (місце розташування, у разі наявності - акти виконаних робіт, договори на розміщення друкованого матеріалу передвиборної агітації, тощо).

Зобов’язати Центральну виборчу комісію (01196, м.Київ, пл.  Лесі  Українки,  1, e-mail:  post@cvk.gov.ua) в строк  до 26 червня 2019 року – 17 год. 00 хв.   надати суду (у разі наявності) підтвердження про подання до комісії Кандидатом в народні депутати по одномандатному виборчому округу №47 Солод Юрієм Васильовичем друкованого матеріалу передвиборної агітації наступного змісту “Оппозиционная платформа – за жизнь. Восстановим отношения с Россией – вернем мир на Донбасс! Юрий Солод”.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud0570.

Копії ухвали разом з інформацією про права та обов`язки направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, за винятком її оскарження з підстав порушення судом правил підсудності.

 

 

 

Суддя                                                                                 О.О. Кошкош