flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/8435/19-а

04 липня 2019, 09:48

Завантажити скановану копію

 200/8435/19-а

Україна

 Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про відкриття провадження у справі


04 липня 2019 р.                                                  Справа №200/8435/19-а  

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1


 суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Власенка Валерія Сергійовича (адреса зазначена в позовній заяві: 84330, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Світанкова, 35-А, РНОКПП 2567919036, телефон: +38-050-22-90-755, електронна пошта: oboi35a@gmail.com) до кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Ошурка Дениса Вікторовича (адреса зазначена в позовній заяві: 84301, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Двірцева, буд. 43, кв. 39, РНОКПП невідомий, телефон: +38-050-93-06-992, електронна пошта: невідома), третя особа: приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» (місцезнаходження згідно даних з ЄДР: 84305, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Орджонікідзе, буд. 5, код ЄДРПОУ 05763599, електронна пошта: ztm@nkmz.donetsk.ua) - засновник газети «Діловий Краматорськ» (адреса: 84305, Донецька область, м. Краматорськ, ПрАТ НКМЗ, електронна пошта: kramdelo@i.ua) про визнання протиправними дій, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

Кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Власенко Валерій Сергійович звернувся до суду з позовом до кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Ошурка Дениса Вікторовича, третя особа: приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» - засновник газети «Діловий Краматорськ» про визнання протиправними дій, які полягають у проведенні передвиборчої агітації шляхом публікації у друкованому засобі масової інформації «Діловий Краматорськ», випуск № 4 від 27.06.2019 року не за рахунок власного виборчого фонду.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 160-161, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Позовну заяву подано у строк, встановлений статтею 273 КАС України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені КАС України, відсутні.

Позивачем також подано клопотання про витребування доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. Таким чином, суд вважає за необхідне витребувати документи зазначені в клопотанні про витребування доказів.

Керуючись статтями 80, 171, 268-270, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України,

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Власенка Валерія Сергійовича до кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Ошурка Дениса Вікторовича, третя особа: приватне акціонерне товариство «Новокраматорський машинобудівний завод» - засновник газети «Діловий Краматорськ» про визнання протиправними дій.

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» КАС України.

Призначити судове засідання на 04 липня 2019 року о 14:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити сторін.

Зобов’язати позивача надати до 13:00 год.:

- рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію Власенка Валерія Сергійовича, як кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48;

- належним чином завірену копію паспорта громадянина України та РНОКПП виданого на ім’я Власенка Валерія Сергійовича;

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для долучення до матеріалів справи.

Зобов’язати відповідача надати до 13:00 год.:

- рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію Ошурка Дениса Вікторовича, як кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48;

- належним чином завірену копію паспорта громадянина України та РНОКПП виданого на ім’я Ошурка Дениса Вікторовича;

- угоду (договір) укладену з газетою (видавництвом) «Діловий Краматорськ» про опублікування агітаційного матеріалу викладеного у газеті «Діловий Краматорськ» випуск № 4 від 27.06.2019 року;

- докази оплати послуг за опублікування агітаційного матеріалу в газеті «Діловий Краматорськ» відповідно до укладеної угоди за рахунок власних коштів кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 48;

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для долучення до матеріалів справи.

Зобов’язати третю особу надати до 13:00 год.:

- угоду (договір) укладену з газетою (видавництвом) «Діловий Краматорськ» про опублікування агітаційного матеріалу викладеного у газеті «Діловий Краматорськ» випуск № 4 від 27.06.2019 року;

- докази оплати послуг за опублікування агітаційного матеріалу в газеті «Діловий Краматорськ» відповідно до укладеної угоди за рахунок власних коштів кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 48;

- інформацію про автора матеріалу викладеного у газеті «Діловий Краматорськ» випуск № 4 від 27.06.2019 року - «Кандидат от Краматорска», «Пора менять лжереформаторов в Верховной Раде» та її узгодження з кандидатом у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 48 Ошурком Денисом Вікторовичем;

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для долучення до матеріалів справи.

Зобов'язати відповідача надати до суду відзив на позовну заяву та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів та надати до суду докази такого направлення (надання) до 13:00 годині 04 липня 2019 року.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Зобов’язати третю особу надати до суду письмові пояснення щодо заявленого позову та викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, пояснення повинні відповідати вимогам частини другої - четвертої ст. 162 КАС України з одночасним надсиланням учасникам справи копії письмових пояснень та доданих до них документів та надати до суду докази такого направлення (надання) до 13:00 годині 04 липня 2019 року.

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку визначеному статтею 268 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.  


Суддя                                                                                  Л.Б. Голубова