flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9318/19-а

25 липня 2019, 00:07

Завантажити скановану копію

200/9318/19-а

Україна

 Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі


24 липня 2019 р.                                                  Справа №200/9318/19-а  

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1


 Суддя Донецького окружного адміністративного суду Троянова О.В., розглянувши матеріали позовної заяви кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Погодіна Олега Васильовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №52, третя особа Дільнична виборча комісія з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140728 одномандатного виборчого округу №52 про визнання дій протиправними та визнання недійсними результатів голосування на виборчій дільниці №140728 в межах одномандатного округу №52 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року, -

 ВСТАНОВИВ:

Позивач, кандидат в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Погодін Олег Васильович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №52, третя особа Дільнична виборча комісія з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140728 одномандатного виборчого округу №52, про визнання дій відповідача щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140728 одномандатного виборчого округу №52 та врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці №140728 у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі при встановленні підсумків голосування в межах одномандатного виборчого округу №52 протиправними, визнання недійсними результатів голосування на виборчій дільниці №140728 в межах одномандатного округу №52 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року.

Позовна заява підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Керуючись ст. 33, 171, 173, 179, КАС України, суд –

 

 У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Погодіна Олега Васильовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №52, третя особа Дільнична виборча комісія з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140728 одномандатного виборчого округу №52 про визнання дій протиправними та визнання недійсними результатів голосування на виборчій дільниці №140728 в межах одномандатного округу №52 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року.

Справа буде розглядатися у судовому засіданні колегією у складі трьох суддів.

Призначити судове засідання у справі на 25 липня 2019 року о 12 годині 00 хвилин в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Зобов'язати позивача надати:

-          оригінали всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви (для огляду);

-          оригінал та належним чином засвідчену копію документу, що підтверджує особу позивача (паспорт громадянина України тощо (для огляду));

-          докази на підтвердження обставин, викладених у позові.

Зобов'язати відповідача надати:

-          оригінали документів на підставі яких діє відповідач для огляду в судовому засіданні та їх належним чином завірені копії для залучення до матеріалів справи;

-          відзив на позовну заяву та докази на підтвердження обставин, викладених у відзиві на позовну заяву;

-          повноваження на представника, що підтверджує його право на введення справи в суді, із зазначенням права на вчинення від імені довірителя усіх процесуальних дії, які може вчиняти представник.

Встановити відповідачу строк до 25 липня 2019 року до 11:00 години для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду).

Запропонувати третій особі надати пояснення на позовну заяву до 25 липня 2019 року до 11:00 години.

Роз’яснити учасникам справи, що відповідно до вимог статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Повідомити сторонам, що веб-адресою сторінки в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, є http://court.gov.ua/fair/sud0570.

Копію даної ухвали направити учасникам справи. Відповідачу та третій особі направити також копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Ухвала суду набирає законної сили в строк і в порядку, передбаченому  КАС України. Відповідно до пункту 5 частини першої статті 294 КАС України в апеляційному порядку може бути оскаржена ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.  


Суддя                                                                                  О.В. Троянова