flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9321/19-а

25 липня 2019, 13:11

Завантажити скановану копію

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

           25 липня 2019 р.                                                   Справа №200/9321/19-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., ознайомившись з позовною заявою кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року Погодіна Олега Васильовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 52 про визнання дій протиправними, зобов’язання здійснити повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

Кандидат в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року Погодін Олег Васильович (ІПН 2666510950, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 38/13) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 52 ЄДРПОУ 43044334, м. Торецьк, вул. Грушевського, 2, м. Торецьк, Донецька область), з позовними вимогами:

- визнати дії окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 52 щодо врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на дільничних виборчих комісіях № 140727 та 140734 такими, що грубо порушують вимоги законодавства про вибори депутатів, порушують виборчі права громадян та права і законні інтереси кандидата в народні депутати України Погодіна Олега Васильовича;

- зобов’язати окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 52 здійснити повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 140727 на виборчій дільниці № 140734 по позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі № 52.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160-161,273,276 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Позовну заяву подано у строк, встановлений ст.273 КАС України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені КАС України, відсутні.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Дана справа має бути розглянута за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, передбачених розділом 2 глави 11 КАС України.

З огляду на положення ч.1 ст.33 КАС України, дана справа буде розглядатись і вирішуватись колегією у складі трьох суддів.

Частиною 4  ст. 9 КАС України  передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами ч. 2 та ч. 3  ст. 77 КАС України  встановлено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

У таких справах суб`єкт владних повноважень не може посилатися на докази, які не були покладені в основу оскаржуваного рішення, за винятком випадків, коли він доведе, що ним було вжито всіх можливих заходів для їх отримання до прийняття оскаржуваного рішення, але вони не були отримані з незалежних від нього причин.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі наведеного, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача письмові докази, які мають значення для повного та всебічного дослідження обставин у справі та запропонувати надати докази позивачу.

Керуючись 9, 33, 77, 80 171, 248, 256, 268 - 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року Погодіна Олега Васильовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 52 про визнання дій протиправними, зобов’язання здійснити повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/9321/19-а.

Справа буде розглядатися у судовому засіданні колегією у складі трьох суддів.

Призначити судове засідання у справі на 26.07.2019 року о 14:00 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (електронна адреса суду – inbox@adm.dn.court.gov.ua), про що повідомити учасників справи.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 10 години 00 хвилин 26.07.2019 року.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Зобов`язати відповідача надати до 10 години 00 хвилин 26.07.2019 року до Донецького окружного адміністративного суду:

- оригінали документів, на підставі яких діє відповідач, для огляду в судовому засіданні та їх належним чином засвідчені копії для залучення до матеріалів справи;

- відзив на позовну заяву та докази на підтвердження обставин, викладених у відзиві на позовну заяву;

- документи, що підтверджують повноваження представника, на введення справи в суді, із зазначенням права на вчинення від імені довірителя усіх процесуальних дії, які може вчиняти представник;

- належним чином засвідчена копія протоколу засідання окружної виборчої комісії про прийняття рішення за результатами розгляду документів дільничних виборчих комісій №140727 та №140734. 

Зобов'язати позивача надати до 10 години 00 хвилин 26.07.2019 року до Донецького окружного адміністративного суду належним чином засвідчені копії:

- доказів на обґрунтування обставин викладених у позові;

- надати оригінали документів долучених до позовної заяви для огляду.

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку, визначеному ст. 268 КАС України.

 Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню у випадку порушень правил підсудності.

 

 

 

Суддя                                                                                 Т.В.Загацька